Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Poprední muzikáloví umelci z Divadla Nová scéna  žnú pod taktovkou režiséra Patrika Vyskočila úspechy s koncertnou show, venovanou hudobnej legende Freddiemu Mercurymu a skupine Queen. Dych berúca hudobno-tanečná produkcia, ktorú videlo viac ako 20 000 divákov, nie je len oslavou slávnej britskej hudobnej formácie, ale aj príležitosťou pomôcť deťom so zdravotnými problémami.

Po úspešných režijných počinoch (Cyrano z predmestia, The Bodyguard) sa Patrik Vyskočil rozhodol spolu s kolegami a kamarátmi z divadla vytvoriť projekt Idoly. Projekt odštartoval s Queen Show – Pocta legende, v ktorej zaznieva osemnásť najväčších hitov skupiny Queen v podaní slovenských muzikálových hviezd, ako sú Patrik Vyskočil, Ján Slezák, Dárius Koči, Natália Kóšová, Lenka Machciníková, Michal Candrák, Michaela Trokanová, Monika Drgáňová a Lukáš Pišta. Predstavenie dopĺňa o pôsobivé choreografie a spektakulárny vizuálny zážitok 8 profesionálnych tanečníkov, pôsobiacich na domácich aj zahraničných scénach.

„Freddie Mercury je osobnosť, ktorá zmenila hudobný svet a ovplyvnila celé generácie. Vplyv mal aj na našu umeleckú kariéru, čo je jeden z dôvodov, prečo Queen Show vznikla. Cieľom ale nie je imitovať, či hrať sa na výnimočného umelca, ale vzdať Freddiemu poctu, ktorá mu právom prináleží a popri tom pomôcť chorým deťom, aby mohli v budúcnosti nasledovať svoje vlastné Idoly,“ približuje ambície režisér a autor myšlienky projektu Patrik Vyskočil.

Charitatívny rozmer

Diváci majú možnosť počuť a vidieť originálne úpravy najväčších hitov skupiny Queen, efektívne choreografie rôznych tanečných žánrov v prevedení mladých tanečníkov a samozrejme pútavú lightshow s efektným scénickým vizuálom. Queen show však nie je len o zábave. Jednoduchou dejovou líniou, interakciou hercov s divákmi, dokrútkami zo zákulisia aj koncertov skupiny Queen totiž mapuje súkromný a pracovný život Freddieho Mercuryho. Navyše časť peňazí z predaja lístkov je venovaná Nadácii Detského kardiocentra na nákup prístrojov a vybavenia pre všetky oddelenia.

Otvorenie divadelnej sezóny aj ukončenie prvého turné

Umelci sa aktuálne pripravujú na svoju 27. reprízu, ktorá sa uskutoční 22. novembra 2023 v Stars Auditóriu v Bratislave. „Aj keď  Queen Show malo možnosť vidieť už takmer 20 000 divákov, najbližšie predstavenie bude výnimočné, keďže sa uskutoční pri príležitosti otvorenia divadelnej sezóny a zároveň bude prvé z troch pred dočasnou prestávkou a prípravou na ďalšie celoslovenské turné. Veríme, že stále máme s týmto projektom divákovi čo ponúknuť. Ďakujeme všetkým za priazeň a za pomoc pre nadáciu detského kardiocentra,“ uzatvára Vyskočil.

Značky: