V redakcii bežne testujeme zariadenia starostlivosti o telo. Tentokrát sme mali možnosť vyskúšať ústnu sprchu Oclean W1.

V balení nájdete okrem samotného tela ústnej sprchy ešte USB kábel, so špeciálnou magnetickou koncovkou na nabíjanie, dve dýzy so silikónovým zakončením a biele prenosné puzdro. Dizajn ústnej sprchy má minimalistické vyhotovenie s protišmykovým povrchom. Dobre zapadne do ruky. V prednej časti sa nachádza hardvérové ovládacie tlačidlo, ktoré slúži na zapnutie a celkové ovládanie zariadenia. Nižšie je magnetický dobíjací port a v spodnej časti zariadenia je odnímateľná nádržka na vodu.

Ústna sprcha Oclean W1

Ústna sprcha Oclean W1, Zdroj: Oclean

Ako zariadenie funguje

Oclean W1 funguje tak, že po nabití batérie zasuniete dýzu do jej hornej časti, pričom ohnutá časť by mala trčať v opačnom smere ako je predné telo kefky. Spodnú nádržku s kapacitou 30 ml je potrebné naplniť vodou. Dlhším podržaním hardvérového tlačidla spustíte čistiaci režim. Ústna sprcha začne v impulzoch dávkovať cez dýzu zmes vody a vzduchu. Postup, ako si so zariadením čistiť medzizubné priestory opisuje výrobca tak, že by ste mali silikónový koniec dýzy priložiť čo najbližšie k medzizubnému priestoru a počkať, kým zariadenie vstrekne zmes vody a vzduchu a vyčistí medzizubný priestor. Interval a dĺžka čistenia závisí od zvoleného čistiaceho režimu.

Ústna sprcha Oclean W1

Ústna sprcha Oclean W1, Zdroj: Oclean

Zariadenie sa nabíja priloženým USB káblom s magnetickou koncovkou, pričom budete musieť použiť nabíjačku, ktorú máte doma. Nie je totiž súčasťou balenia. My sme batériu zariadenia s kapacitou 1200 mAh nabili do plného stavu za 3 hodiny. Podľa výrobcu by mala vydržať až 30 dní prevádzky. O stave nabitia batérie informuje svetelná dióda okolo tlačidla (červená – takmer vybité, blikajúca biela – nabíja sa, konštante svietiaca biela –  úplne nabité) Zariadenie má certifikáciou odolnosti IPX5.

Aplikácia, kde toho veľa nenájdete

Radi by sme sa v tejto pasáži viac rozpísali, ale žiaľ nie je veľmi čom.  Hoci ústnu sprchu spárujete s aplikáciou Oclean, v aplikácii uvidíte iba počet dní používania zariadenia, počet streknutí a čas, kedy by ste mali vymeniť dýzu. Tú výrobca odporúča meniť každé 4 mesiace. Čistiace režimy ponúkané v aplikácií sú tie isté, ako na tele zubnej kefky.

Naše skúsenosti

V redakcii sme testovali zariadenie približne dva týždne. Čistiace programy sú podľa našich skúsenosti dosť krátke na to, aby ste si stihli vyčistiť celý chrup. Počítajte preto s tým, že si počas čistenia zapnete čistiaci cyklus viackrát za sebou. Je teda tiež možné, že výrobcom deklarovaná výdrž batérie sa podstatne skráti. Pri väčších nečistotách, ako napríklad po jedení jadier orechov mala ústna sprcha ťažkosti dokonale medzizubný priestor vyčistiť a tak sme museli použiť aj medzizubnú niť.

Zapožičal: Oclean
Cena: 52 eur

Zariadenie sa teraz dá kúpiť výhodne za cenu 52 eur>>

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.