Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SAP oznámila vytvorenie špeciálneho náborového programu. Jeho cieľom je prepojiť utečencov z Ukrajiny a voľné pracovné miesta v rámci jej pobočiek.

Iniciatíva by chcela osloviť kvalifikovaných utečencov z Ukrajiny a pomôcť im nájsť si vhodné pracovné pozície v SAP na Slovensku, ale i v Nemecku, Česku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku a Poľsku.

Súčasťou programu je špecializovaná webová stránka SAP, ktorá zvýrazní pozície relevantné pre utečencov z Ukrajiny, zodpovie často kladené otázky a umožní registráciu záujmu v špeciálnom fonde talentov bez toho, aby bolo treba nahrávať všetky relevantné dokumenty. To by malo náborový proces zrýchliť a poskytnúť žiadateľom istotu.

Medzi dostupné pozície patria miesta softvérových inžinierov, v oddelení obchodu, presales, pozície konzultantov i podporné funkcie ako HR a financie. Možné sú dohody na dobu určitú i zdieľanie práce na čiastočný úväzok v Nemecku. V prípade Slovenska pripadá do úvahy niekoľko desiatok voľných miest. A to aj v SAP Labs Slovakia, v jednom z globálnych vývojových centier spoločnosti.

V rámci iniciatívy „Pledge to Flex“ môžu zamestnanci SAP pracovať flexibilne. V prípade ponuky miesta môžu Ukrajinci, ktorí ušli pred prebiehajúcim konfliktom, využívať i buddy podporu s ďalším ukrajinským zamestnancom, podporu týkajúcu sa mentálneho zdravia, špecializované vzdelávacie a jazykové kurzy, ponuky starostlivosti o deti (v niektorých krajinách) a pokročilé platobné možnosti pre novoprijaté talenty.

„Máme veľa voľných pracovných pozícií, ktoré zodpovedajú kvalifikácii tých, čo utekajú pred tragédiou. Robíme, čo môžeme, aby sme urýchlili náborový proces a mohli začať ponúkať týmto ľuďom bezpečnosť a podporu ako súčasti rodiny SAP,“ povedal vedúci projektu Cawa Younosi.

Záujemcovia o využitie iniciatívy môžu navštíviť webovú stránku https://jobs.sap.com/content/Stand-with-Ukraine/.

Značky: