Nintendo sa nezaprie a aj so svojou novou konzolou sa bude snažiť vyžmýkať čo najviac zo svojich zákazníkov na príslušenstve, ktoré by malo byť rovno v balení.

Nie je to žiadna novinka a nerobí to len Nintendo (viz. Sony so špeciálnymi pamäťovými kartami pre PS Vita, či Microsoft s proprietárnymi harddiskami pre Xbox 360), ale tam, kde sa konkurencia už stihla poučiť, veľké N stále tlačí na pílu. K novému 3DS si musíte nabíjačku zakúpiť navyše, keďže v balení ju nenájdete (navyše používa proprietárny konektor).

Pripravované Nintendo Switch bude mať síce v balení rúčku na Joy-Con ovládače, s ktorou ich premeníte na tradičnejší ovládač, ale tá nebude mať žiadne nabíjacie funkcie. Proste je to len kus plastu, do ktorého zacvaknete Joy-Cony. Paradoxne, nabíjaciu rúčku, teda rovnakú, len s internou elektronikou, ktorá umožňuje nabíjať Joy-Cony zapojené do nej ako tradičný ovládač, si môžete dokúpiť extra za cca 30 dolárov.

Čo to v praxi znamená? Ak „nevysolíte“ peniaze navyše, budete musieť mať na pamäti, že po dohraní hry treba Joy-Cony vypojiť z ovládača a nasunúť ich do Switchu sediaceho v dokovacej stanici. V prípade, že sa vám ovládače pri hraní na TV vybijú, budete musieť buď počkať, kým sa nabijú v dokovacej stanici, alebo hrať v režime tabletu. Možnosť zapojiť kábel do ovládača a nabíjať ho v ruke, počas hrania (ako sme zvyknutí napríklad z ovládačov Dualshock), jednoducho s pribaleným príslušenstvom neexistuje.

Zdroj: The Verge