Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Elektro predajca Datart sa v rámci príprav na vianočnú sezónu zameral na ešte rýchlejšie vybavovanie objednávok. Tento rok tiež novo využíva centrálny sklad v Senci. Vlajkovou loďou logistiky zostáva vlastná Datart doprava, prepravujúca veľké spotrebiče a televízie.

Datart sa na vianočnú sezónu pripravuje už od leta a hlavné prípravy, ktoré sa týkali ako logistiky, tak nákupu, marketingu i predajní, už má za sebou. Aktuálne prebieha napríklad nábor brigádnikov pre náročné predvianočné obdobie. „Do našich 16 predajní ich zháňame zhruba 150 a ďalších 7 brigádnikov budeme potrebovať do centrálneho skladu. Naším cieľom je budovať stabilné tímy brigádnikov v rámci dlhodobej spolupráce, ale na predvianočnú i povianočnú sezónu bude potreba stavy ešte posilniť,“ opisuje Iva Pavlousková, tlačová hovorkyňa Datartu.

Od tohto roku Datart novo využíva logistické centrum v Senci ako centrálny sklad. Zmena tiež súvisí s tým, že od leta je vlastníkom slovenského Datartu firma Elektrosped. Sklad v Senci expeduje tovar sedem dní v týždni. Na ploche o rozlohe 5 600  m2 sa nachádza viac než 180 000 kusov tovaru. „V predvianočnom období vyexpedujeme z centrálneho skladu trojnásobné množstvo zásielok oproti bežným dňom roka. Najviac tovaru pritom putuje do predajní Datartu,“ porovnáva Iva Pavlousková. V sklade pracuje okolo 30 zamestnancov. V predvianočnom období potom posilňuje rady zamestnancov o ďalších pracovníkov, ich úlohou je zabezpečiť včasnú expedíciu zásielok zákazníkom prostredníctvom prepravcov ako DPD a Slovenská pošta.

Chrbticou a vlajkovou loďou logistiky Datartu zostáva vlastná Datart doprava. „Nejde len o to dopraviť tovar k dverám. Naša služba spočíva v tom, že naši zamestnanci vynesú spotrebič až do bytu, umiestnia ho na miesto, kam zákazník potrebuje, zapoja ho, predvedú, upracú po sebe a odvezú obalové materiály i starý spotrebič na ekologickú likvidáciu. Spotrebiče rozvážame po celom SK sedem dní v týždni,“ dodáva Iva Pavlousková. Viac sa o Datart doprave dozviete na https://www.datart.sk/doprava/index.html.

 

Značky: