Minulý rok spoločnosť HTC uviedla smartfón One M9s — je to telefón strednej triedy odvodený od vlajkovej lode z roku 2015 – telefónu One M9. Pod týmto názvom ho predáva na domácej pôde, teda na Taiwane. Teraz sa tento prakticky rovnaký telefón začína predávať v Európe pod iným názvom – One M9 Prime Edition. Údajne nové meno tohto telefónu pomôže k jeho lepšiemu predaju.

HTC pritom nie je jediná značka, ktorá  predáva rovnaký telefón pod iným názvom na špecifickom trhu. Motorola má odlišné názvy pre svoje Droid zariadenia v Európe, Samsung predáva napr. telefón Galaxy S6 bez slova Samsung a bez svojho loga v Japonsku. Totiž, predaj kórejskej značky v Japonsku nie je jednoduchý, ale ako len čisto Galaxy sa tento telefón v Japonsku predáva dobre.

Prečo ale „Prime Edition“? Podľa marketingu HTC to znamená, že telefón je niečím špeciálny a posúva ho zo strednej triedy do najvyššej. Telefón HTC One M9 Prime Edition sa predáva napr. v Poľsku.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.