Neboli vraj dosť dobré.

Nedávno predstavený skladací telefón Pixel Fold od Googlu príde na trh oficiálne asi o mesiac, ale spoločnosť potvrdila, že pracovala minimálne na jednom ďalšom podobnom zariadení. Projekt bol ale zrušený skôr než uzrel svetlo sveta.

Túto skutočnosť potvrdila Ivy Rossová, viceprezidentka pre hardvérový dizajn Google počas najnovšej epizódy podcastu Made by Google, v ktorom sa každý týždeň diskutuje o najnovších projektoch tohto giganta.

Spoločnosť podľa nej vraj odložila vydanie svojho prvého skladacieho zariadenia, pretože dizajn jednoducho nebol dosť dobrý a chceli vydať produkt, ktorý by bol lepší ako to, čo už bolo na trhu. To znie síce pekne, ale Pixel Fold sa napriek tomu pri predstavení nevyhol kritike napríklad na hrubé rámiky okolo vnútorného displeja, pričom konkurencia je v tomto smere už ďalej. Nepodarilo sa odstrániť ani výrazný záhyb v mieste skladania displeja.

Počas epizódy nebola spomenutá žiadna konkrétnosť ohľadom tohto druhého zariadenia. Samozrejme, mnohí ľudia, ktorí sa zaujímajú o technologické novinky, si hneď položia otázku, či nemohlo ísť o Pixel Flip, teda skladateľné „véčko“ na spôsob Galaxy Z Flip od Samsungu.

Portál 9to5mac.com pripomína, že v skutočnosti pred Pixel Fold existovali minimálne dva koncepty skladateľných zariadení s kódovými označeniami Pipit a Passport. Ani jedno z nich sa nedostalo do výroby, to sa podarilo až súčasnému Pixel Foldu, ktorý bol vyvíjaný po kódovým menom Felix.

Zdroj:Podcasts.google.com, 9to5mac.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.