V roku 2014 sa Facebook rozhodol odstrániť úplne možnosť četovať cez primárnu aplikáciu a tak vznikol Messenger. Vyzerá to tak, že v tomto roku Facebook zmení politiku znova.

Krok z roku 2014 Facebook dlhodobo obhajoval tým, že chce dopriať lepší zážitok z komunikácie s priateľmi. Ale neuvedomovali si jedno, že tak odstrihli pomerne veľké percento ľudí, ktorí buď nechceli mať dve aplikácie, alebo nemohli pre nedostatok miesta v telefóne.

Zjavne sa veci menia a Mark Zuckerberg sa rozhodol ísť úplne opačným smerom a to k jednej aplikácii na všetko. Okrem toho, že by sa podľa Jane Wong, ktorá je reverzná inžinierka a testuje nové veci, mal čet vrátiť do hlavnej aplikácie, tak to sedí s plánom Zuckerberga zjednotiť WhatsApp, Instagram a Facebook. Cieľom bude umožniť používateľom posielať medzi sebou šifrované správy medzi týmito troma službami navzájom.

Messenger, ktorý sa vráti do aplikácie by mal umožňovať iba prijímanie a odosielanie správ, bez nejakých ďalších funkcií. Pravdepodobne aj bez možnosti video hovoru. Nechajme sa prekvapiť, ale krok to bude zjavne dobrý.

Zdroj: Neowin / Jane Manchun Wong (Twitter)

Zdroj titulného obrázku: Hanoi Times

Prečítajte si aj:

Spotify testuje integráciu s Google Mapami a časom riadené ukončenie prehrávania

Značky: