Japonská polícia zatkla len 13 ročné dievča za to, že šírila odkaz na kód, ktorý fungoval ako nekonečná slučka.

V Japonsku majú totiž zákon, ktorý zakazuje šíriť a vyvíjať škodlivý kód akýmkoľvek spôsobom. Kto takto učiní, dopustí sa trestného činu. Pri hľadaní pôvodu tohto kódu natrafili policajti na už spomínané dievča, ktoré ale kód nevytvorilo. Napriek tomu skončilo vo väzení a polícia tvrdí, že účelom uväznenia bolo vypátrať tvorcu kódu a poučiť dievča aby takéto kódy nešírilo. Samozrejme toto konanie polície vyvolalo veľkú nevôľu Japoncov na Twitteri.

Mladá „kriminálnička“ povedala, že to spravila pre zábavu a chcela sledovať, ako sa ľudia budú správať a reagovať na správanie programu.

Polícia zatkla aj dvoch mužov vo veku 39 a 47 rokov, ktorí tiež šírili predmetný link, ale podľa všetkého so samotným kódom nič nemajú. Páchateľa sa doposiaľ nepodarilo chytiť.

Tento veľký rozruch spravil jednoduchý JavaScriptový kód, ktorý spôsobí to, že skončí v nekonečnej slučke a môže spôsobiť pád systému, či inej aplikácie v tomto prípade internetového prehliadača. Ľudia odporúčajú japonskej polícii, aby nepoužívali Internet Explorer 6, lebo ostatné prehliadače by mali byť ošetrené voči spusteniu takýchto kódov.

Zdroj: Foss Bytes

Prečítajte si aj:

Facebook sleduje vašu polohu, ak ste pridali komentár proti Zuckerbergovi

Značky: