Doplnené: Slovenskí reprezentanti bohužiaľ nepostúpili do ďalších kôl.

Juhokórejský Soul privítal národné reprezentácie, ktoré súťažia o prestížny titul majstra sveta. Slovensko ukáže svoje kvality v hrách Dota 2, Tekken 7 a Pro Evolution Soccer 2020.

Esportové podujatie otvorilo svoje brány už 11. 12. 2019 a potrvá do nedele 15. 12. Slovenská republika bude mať na jedenástich IESF Majstrovstvách sveta v esportoch historicky prvé zastúpenie. Podľa slov Miroslava Kratochvíla, člena výkonného výboru Slovenskej asociácie elektronických športov, ide o obrovský krok vpred pre domácu esportovú scénu. Vďaka aktivitám asociácie a účasti našich športovcov na tomto podujatí sa dostáva elektronický šport ešte viac do popredia a čoraz viac naberá na popularite.

Národné dresy si v Južnej Kórei oblečú členovia tímu Inaequalis Lutea, aktuálni majstri Slovenska v hre Dota 2, v zložení Michal ´Miško´ Seryj, Samuel ´Sammi´ Frajka, Dávid ´Yellowpanda´ Šandala, Martin ´Gaulteezy´ Beťko a Lukáš ´Lukyno´ Džubek, ktorých nominoval do Kórei tréner národnej reprezentácie – Eduard Winkler. Inaequalis Lutea už dlhé roky dokazujú svoje kvality na zahraničných, ale aj domácich herných turnajoch Y-Games. Po návrate niekoľkých Dota 2 slovenských legiend sa zostava postupne prebojovala až na najvyššiu priečku medzi slovenskými tímami.

Slovenský tím Inaequalis Lutea v hre Dota 2

Slovenský tím Inaequalis Lutea v hre Dota 2

V titule Tekken bude reprezentovať Dávid  “Dave93” Maťo, ktorý sa do Južnej Kórei prebojoval z národnej kvalifikačnej časti rovnako ako reprezentant v hre Football Pro Evolution Soccer 2020 – Andrej “Andy_R4” Remeň.

Otvárací ceremoniál odštartoval svetové majstrovstvá 12.12. a turnaj pokračuje skupinovými súbojmi. Finále DOTA 2 sa uskutoční v nedeľu 3:30 nášho času, posledný zápas v PES 2020 sa začína o 7:00 a záverečné súboje v hre Tekken si môžete pozrieť od 9:00.

Zápasy budete môcť sledovať naživo vďaka online vysielaniu so slovenským a českými komentátormi tu: https://www.twitch.tv/cechi1. Livestream, ako aj záznamy zápasov, môžete sledovať i na oficiálnom streame v anglickom jazyku: https://www.twitch.tv/iesf_tv.

Slovenskí reprezentanti na IESF 2019

Slovenskí reprezentanti na IESF 2019

Zdroj: SAEŠ

Prečítajte si aj:

Majstri sveta na počítači (+ VIDEO touchIT)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit