Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na svoj prvý zraz ebajkerov, majiteľov a fanúšikov elektrobicyklov sa zišlo cez uplynulý víkend v Malých Karpatoch 36 nadšencov a priateľov cyklistiky a technológií v jednom.

Celé podujatie zorganizovalo občianske združenie e-dna (elektromobilita v krvi) a pomaly ale isto sa takto chystá k bilancii športových podujatí tejto sezóny v e-bike kategóriách na cyklistických pretekoch. V rámci nich sa okrem iných aktivít združenia e-dna uskutočnil aj prvý ročník pohárovej súťaže ebajk cup. Na stupeň víťazov sa postavil Vladimír Gašparík a podľa jeho slov sa najviac teší na budúcich súperov. Klasickým cyklistom, členom ebajk racing tímu ešte sezóna pokračuje.

Komunita ebajkerov narastá

36 elektrocyklistov štartovalo spolu v ebajk centre, prešli cyklochodníkmi a „single trailami“ na Biely kríž, odtiaľ potom nasledovali Košariská pri Borinke a návrat bol kľukatými cestičkami opačného smeru do reštaurácie Stroodel na Kolibe. Tam spolu zavŕšili nultý ročník tohto komunitného podujatia, ktoré má v západných krajinách už tradíciu so stovkami účastníkov.  Atmosféra bola zábavná a samozrejme elektrická. Ůčastníci sa naučili ďalšie grify na plné využitie potenciálu ebajkov v teréne a všetci sa tešia o rok na ostrý prvý ročník ebajk zrazu 2017.