AnTuTu je platforma, ktorá umožňuje porovnávať výkonnosť smartfónov a tabletov. 

Je aj základnou súčasťou marketingových kampaní mnohých čínskych výrobcov, ale aj ukazovateľom výkonu na získanie všeobecného prehľadu. Počas víkendu zmizli z Obchodu Play všetky aplikácie spoločnosti vrátane AnTuTu 3DBench, AnTuTu Benchmark a AITutu Benchmark (pre funkcie AI), pričom sú stále dostupné v obchode App Store spoločnosti Apple. 

Aj keď spoločnosť Google neinformuje o dôvode vymazania, viaceré informácie naznačujú, že toto vymazanie je súčasťou širšieho odstránenia všetkých aplikácií prepojených k vývojárovi Cheetah Mobile.

Po reakcii médií predstavitelia spoločnosti AnTuTu objasnili prepojenie medzi Cheetah Mobile a AnTuTu. Podľa e-mailu je AnTuTu staršia ako Cheetah Mobile a vývojár je od roku 2014 akcionárom.

AnTuTu

Spoločnosť Cheetah Mobile „sa nikdy nedotkla“ účtu AnTuTu v Google Play. Chen obzrejmil, že nesprávne posúdenie je spôsobené tým, že odkaz na informovanie o zásadách ochrany osobných údajov používa rovnakú adresu ako Cheetah Mobile.

Predseda Cheetah Mobile je tiež v predstavenstve spoločnosti AnTuTu, ale zástupca benchmarkovej spoločnosti uviedol, že je to požiadavka investora, ale nezúčastňuje sa na prevádzke ani riadení spoločnosti AnTuTu. AnTuTu sa stále snaží tento problém so spoločnosťou Google vyriešiť.

Ak v súčasnosti pôjdete na webovú stránku AnTuTu a pokúsite sa stiahnuť aplikácie prostredníctvom bannera Google Play, stiahnete si súbor APK priamo do svojho zariadenia. Inštalácia je pre aplikáciu tretích strán celkom jednoduchá a nebudete mať žiadne problémy s meraním výkonnosti telefónu.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

AnTuTu rebríček za február 2020: Najvýkonnejším smartfónom sa stáva Asus ROG Phone 2

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.