Pri príležitosti výročia vzniku Československa.

Pokiaľ chcete podporiť lokálnych vývojárov hier, teraz máte na to vhodnú príležitosť. Pri príležitosti výročia vzniku Československa totiž prebieha unikátna akcia Czech and Slovak Games Week.

V praxi to znamená, že v obchode Steam sa medzi 26. októbrom a 2. novembrom 2020 vystrieda na špeciálnej eventovej stránke celá plejáda českých a slovenských titulov. Do akcie sa zapojili desiatky tvorcov, niektorí ponúknu svoje hry až s 90% zľavou. Ide o prvú akciu tohto druhu.

Cieľom akcie je čo najviac zviditeľniť českú a slovenskú hernú tvorbu. Celkovo sa do nej prihlásilo 165 hier od 72 českých a slovenských štúdií. Svoju účasť na akcii potvrdili štúdia ako Bohemia Interactive, SCS Software, Warhorse Studios, Amanita Design či CBE Software. Zo Slovenska sa zapojili štúdiá Games Farm, Blue Brain Games, 3DIVISION, Doublequote Studio, Cypronia alebo Volcanicc a ďalšie.

Czech and Slovak Games Week odštartoval v pondelok 26. októbra o 18:00 stredoeurópskeho času a potrvá celý týždeň až do 2. novembra 2020. Každý deň sa bude meniť štruktúra eventovej stránky na Steame dostupná pod týmto odkazom, kde sa hry postupne prestriedajú na najviditeľnejších miestach. Prevažná väčšina titulov bude k dispozícii za akčnú cenu, pričom niektorí tvorcovia ponúkli až 90% zľavu.

Zdroj: SGDA, Steam

Prečítajte si aj:

Steam trhá rekordy: Ľudia sú doma a hrajú sa

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit