Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Správa Ricoh Europe „Future of Work“ Budúcnosť práce odhaľuje zmenu postojov k technológiám.

Budúca generácia zariadení spôsobí revolúciu na pracovisku, pričom 54% zamestnancov verí, že zamestnávatelia využijú umelú inteligenciu (AI) a ďalšie technológie na to, aby zlepšili pracovné skúsenosti. Okrem toho sa iba 28% pracovníkov obáva, že technológie ako AI a robotika ich nahradia na pracovných pozíciách, rozptyľujúc mýty o vzbure robotov a nadchádzajúcom súdnom dni.

Optimistický pohľad na technologicky zdokonalené pozície ponúka správa spoločnosti Ricoh Europe Future of Work – Budúcnosť práce, ktorá skúma, ako by technológie, spolupráca a udržateľnosť mali byť prioritou pre podniky, usilujúce sa v budúcnosti o úspech. Správu podporuje aj výskum na 3000 európskych pracovníkov.

Z pozitívnych správ pre zamestnancov – takmer tri štvrtiny (72%) európskych zamestnancov tvrdí, že chcú viac prispievať k výkonnosti svojich organizácií. Technológia im to pomôže dosiahnuť, pretože stroje vykonávajú časovo náročnejšie administratívne funkcie, čo zamestnancom umožní zamerať sa viac na stratégiu a zmysluplnejšie úlohy, vytvárajúce zisky.

David Mills, generálny riaditeľ spoločnosti Ricoh Europe, komentuje: „Spolupráca so strojmi nezlepšuje len schopnosť zamestnanca sústrediť sa na prospešnejšie úlohy, ale mení aj spôsob spolupráce. Vyzbrojení vedomosťami a zručnosťami, ktoré potrebujú na orientáciu v budúcnosti práce, budú zamestnanci nielen produktívnejší, ale aj kreatívnejší. To do veľkej miery prinesie väčšie príležitosti na spoluprácu založenú na integrácii technológie.“

V skutočnosti 78% administratívnych pracovníkov očakáva, že im zamestnávateľ poskytne nástroje, aby mohli viac spolupracovať s kolegami bez ohľadu na miesto, čím im umožnia väčšiu flexibilitu a prenášanie zručností.

„Potreba ľudskej práce nezmizne. Zamestnávatelia musia pochopiť, že technológia nie je zázračným riešením pre ziskovosť. Plodný vzťah medzi ľuďmi a strojmi môže byť úspešný iba vtedy, ak sú pracovníci súčasťou cesty a sú začlenení do nových spôsobov práce od základov,“ dodáva Mills.

Keďže technológia rýchlo mení spôsob práce ľudí, zamestnávatelia musia poskytnúť nástroje a školenia, aby zo svojich zamestnancov vyťažili maximum. 69% európskych zamestnancov verí, že do digitálnych technológií na zvyšovanie kvalifikácie zamestnancov investujú najlepšie pracoviská. Medzitým 60% zo zamestnancov dôveruje svojmu zamestnávateľovi v tom, že investuje do technológie, aby splnil požiadavky na pracovné sily budúcnosti, zdôrazňujúc to, ako sa v posledných rokoch menili postoje k technológiám v práci.

Avšak iba 38% uviedlo, že ich zamestnávateľ má vhodnú stratégiu na začlenenie technológie, ako je UI a roboty na pracovisku a komunikoval to so zamestnancami. To umocňuje dôležitosť komunikácie a školení pri zlepšovaní zapojenia zamestnancov a podpore lojality k spoločnosti.

Podrobnejší pohľad na Európu:

 Zamestnanci veria, že zamestnávatelia využijú umelú inteligenciu (AI) a ďalšie technológie na to, aby zlepšili pracovné skúsenosti pre ľudíZamestnanci sa obávajú technológií, ako sú AI a robotika, ktoré nahrádzajú ich prácuZamestnávatelia majú zavedenú stratégiu na integráciu technológií, ako sú AI a robotika, na pracovisku a komunikujú toZamestnanci očakávajú, že zamestnávateľ poskytne nástroje, aby mohli viac spolupracovať s kolegami bez ohľadu na miesto
Spojené kráľovstvo47%25%31%75%
Francúzsko55%33%42%79%
Nemecko45%22%37%74%
Taliansko62%25%48%82%
Španielsko 66%43%46%78%
Holandsko 52%19%26%83%

 

Bližšie informácie o dôležitosti uprednostňovania ľudí v správe Future of Work – Budúcnosť práce získate stiahnutím úplnej správy na adrese www.ricoh-europe.com/insights

Značky: