Popri športových aktivitách, ktoré sledujeme cez fitness náramky a hodinky, si čoraz častejšie monitorujeme aj svoju telesnú váhu. Na trhu existuje množstvo výrobcov, ktorí ponúkajú osobné váhy s rôznym systémom váženia.

Ku nám do redakcie sa dostala váha od truelife s označením FitScale W5 BT.

Váha má jednoduchý dizajn zaobleného štvorca (31 cm x 31 cm x 2,5 cm) bielej farby. V spodnej časti sú štyri nožičky a kryt na 4 AAA batérie, ktoré váhu poháňajú. Povrch je sklenený, vďaka čomu sa ľahko udržuje. Stačí ho raz za čas utrieť vlhkou handričkou.

Minimalistický dizajn

Hoci na pohľad vyzerá táto váha ako každá iná, tajomstvo spočíva v jej technológii – bioelektrickej impedančnej analýze. Veľmi zjednodušene povedané, váha vyšle slabý elektrický impulz do vášho tela, ktorý vôbec necítite. Na základe jeho návratu zmeria vodivosť vášho tela. Elektrický prúd sa totiž  v rôznych biologických štruktúrach šíri rôzne (svalové tkanivo je vďaka vysokému obsahu vody dobrý vodič, tukové tkanivo je naopak izolátor).

Prostredníctvom Bluetooth je potrebné váhu spárovať s mobilným telefónom s nainštalovanou aplikáciou MegaFit. Pred prvým vážením nastavíte svoj používateľský profil (vek, výšku, pohlavie), pretože ide o rozhodujúce faktory pri výpočtoch BMI a ostatných hodnôt. Váhu môžu používať viacerí členovia rodiny, dokáže totiž na základe meraní rozpoznať používateľa. Vždy sa vážte na pevnom podklade, nie na mäkkom koberci, mohlo by to skresliť výsledné merania. Aby váha dokázala okrem váhy zmerať aj iné hodnoty, je nevyhnutné váženie s bosými nohami a bez ponožiek.

Aplikácia po každom vážení ponúka až 14 nameraných hodnôt:
– telesnú váhu
– BMI index
– percento telesného tuku
– typ stavby tela
– čistú váhu bez akéhokoľvek tuku
– percento podkožného tuku
– percento vnútorného tuku (tuk okolo orgánov)
– percento kostrového svalstva
– percento svalovej hmoty
– percento vody
– percento kostí
– percento bielkovín
– bazálny metabolický priemer v kilokalóriách
– metabolický vek

Celé meranie prebieha približne 10 až 15 sekúnd. Aplikácia ukladá všetky vaše namerané hodnoty, dokážete sa ku nim spätne vrátiť, štatisticky ich porovnávať, zdieľať a porovnávať s priateľmi či nechať sa motivovať vďaka nastaveniu osobných cieľov, ktoré by ste chceli dosiahnuť. Výhodou je, že aplikácia MegaFit spolupracuje s aplikáciami Fitbit a GoogleFit. Tzn. že nimi podporované namerané hodnoty sa prenesú aj do týchto aplikácií, kde zostávajú uložené.

Cena: 90 eur
Zapožičal: www.truelife.eu

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.