Nadšenci populárnej hry Half-Life si čoskoro prídu na svoje. Spoločnosť Valve potvrdila, že pracuje na pokračovaní slávneho titulu.

Podľa informácií z oficiálneho účtu Valve na Twitteri sa spoločnosť pripravuje na vydanie svojej hernej vlajkovej lode pre virtuálnu realitu. Bližšie informácie majú byť poskytnuté už tento štvrtok. S novinkou prišiel portál TechRadar.

Názov hry by mal znieť Half-Life: Alyx. Alyx Vance je mladou ženou, prominentnou postavou, ktorá sa prvýkrát objavila v Half-Life 2. Tam bola hlavnou postavou ľudskej rasy proti Combine a blízkou priateľkou hlavného hrdinu, Gordona Freemana.

Diskusia o novom Half-Life titule sa rozbehla po zverejnení údajného prepisu rozhovoru medzi vedúcimi pracovníkmi spoločnosti Valve. Tam bolo uverejnené, že Half-Life: Alyx príde v marci roku 2020. Pôvodne mala byť hra odhalená až 12. decembra, teraz však vieme, že sa tak stane skôr.

Spoločnosť Valve začiatkom tohto roka vydala vlastnú náhlavnú súpravu na virtuálnu realitu. Práve predstavenie novej hry v spojení s VR súpravou by mohlo nájsť okrem starých aj tých nových hráčov.

Zdroj náhľadovej fotografie: Twitter

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Xiaomi môže čoskoro predstaviť ďalší fitness náramok. Zverejnilo upútavku na nový Mi Smart Band