Klasické AAA, AA alebo 9 V batérie majú stále svoje opodstatnené miesto v našich domácnostiach a na pracoviskách.

Používame ich v rôznych doplnkových zariadeniach, diaľkových ovládačoch a pod. Avšak, ak sa vybijú, je problém. Preto je výhodné mať po ruke nabíjačku batérií, ale aj kvalitné a nabíjateľné batérie. Testovali sme zaujímavé zariadenie Varta LCD Plug Charger, ktoré umožňuje nabíjať viacero typov batérií (AAA, AA a 9V), má jeden USB-A výstup na nabíjanie akéhokoľvek zariadenia a informačný LCD displej.

Pre AAA/AA batérie sú k dispozícii 4 nabíjacie sloty a pre 9 V batériu jeden. „Áčkové“ batérie je možné nabíjať súčasne, avšak len jednu batériu nenabijete. V nabíjačke musia byť min. dve, s výnimkou 9 V batérie. Páči sa nám informačný LCD displej, kde vidíte aktuálny stav nabitia batérií.

Nabíjačka má aj rôzne ochranné prvky – rozpoznanie nekompatibilných batérií, detekciu skratu a mínus Delta V metódu. Táto metóda zaisťuje pokles napätia pri plne nabitých batériách, čím sa predchádza prebitiu, resp. poškodeniu. Súčasťou nabíjačky sú aj štyri AAA batérie s kapacitou 2100 mAh, ktoré sa nabíjajú približne 6 hodín. Plug-in zariadenie nevyžaduje žiadnu inštaláciu, iba zapojenie do elektrickej zásuvky.

Cena: 22,89 EUR
Zapožičal: www.kabel.sk

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE