Android 14 so sebou prináša akéhosi sprievodcu novinkami.

Doplnené 15. januára 2024: Sprievodca novými funkciami sa objavil aj u nás v redakcii v prípade modelu vivo X80 Pro. Šlo o aktualizáciu na skúšobnú verziu Androidu 14 a s podobným sprievodcom sme sa pri predchádzajúcich aktualizáciách nestretli.

Nové verzie systému Android so sebou už neprinášajú prelomové funkcie a novinky, ktoré si všimnete na prvý pohľad. Ani zmeny používateľského prostredia nie sú také výrazné a mnohí teda veľké aktualizácie Androidu prejdú bez toho, aby si ich všimli. Aj napriek tomu ešte stále Google vylepšuje svoj operačný systém pre smartfóny a neustále prináša novinky. Najnovšia funkcia Android smartfónov sa však bude týkať samotných aktualizácií a noviniek, ktoré prinášajú.

Prví používatelia smartfónov po aktualizácii už nové okno s prehľadom nových funkcií zaregistrovali. Informácie, ktoré tieto okná prinášajú, sa však líšia v závislosti od výrobcu zariadenia, keďže si toto okno pravdepodobne prispôsobujú. Ako však tieto okná budú vyzerať a o ktorých výrobcov smartfónov ide, si predstavíme v našom článku.

Android 14 bude informovať o nových funkciách

Ako informujú naše zdroje, Google umožnil výrobcom smartfónov vytvoriť sumár toho, čo všetko aktualizácia prináša. Na to, aby sa však používatelia mohli k takémuto sumáru dostať musia svoj telefón aktualizovať na operačný systém Android 14. Informácie o nových funkciách však nezískajú všetci používatelia Androidov automaticky, výrobcovia ich musia vytvoriť a odoslať.

Aj z tohto dôvodu je teda možné, že sa zobrazované informácie budú líšiť v závislosti od značky smartfónu. Doteraz o prehľade funkcií informovali najmä majitelia smartfónov od spoločnosti Samsung, Asus či OnePlus. Zatiaľ čo však majitelia modelu Samsung Galaxy S23 Ultra informujú o prehľade týkajúcom sa nových funkcií v rámci Google aplikácií, Asus to vzal inak. Model Asus Zenfone 10 po aktualizácii informoval napríklad o monochromatických témach, možnosti synchronizácie informácií medzi aplikáciami týkajúcimi sa zdravia a podobne.

Prehľad aktualizácie v Samsung smartfóneZdroj: andro4all.com
Prehľad aktualizácie v Samsung smartfóne

S najväčšou pravdepodobnosťou sa zoznam výrobcov smartfónov, ktorí ponúkajú takéto možnosti, rozšíri. V súčasnosti sa však poukazuje najmä na týchto troch veľkých výrobcov smartfónov po aktualizácii na Android 14.

Zdroj: andro4all.com, X (@MishaalRahman)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.