Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Online nástroj na tvorbu životopisov Kickresume je teraz zadarmo pre všetkých študentov vysokých škôl v Česku a na Slovensku. Kickresume tým chce prispieť k zvýšeniu zamestnanosti mladých ľudí a pomôcť im preraziť na trhu práce už počas štúdia. Študenti tak budú môcť zadarmo využívať nástroj, vďaka ktorému sa už ľuďom podarilo zamestnať v takých spoločnostiach ako sú Google, Facebook, Adidas, či NASA.

Študenti si môžu jednoducho vytvoriť životopis, motivačný list alebo webstránku s profesionálnym dizajnom, a zvýšiť tak svoje šance, že ich zavolajú na pracovný pohovor. Stačí, ak majú platnú kartu ISIC.

Absolventi vysokých škôl častokrát majú všetky potrebné zručnosti. Nevedia ich však správne odprezentovať,” hovorí Tomáš Ondrejka, spoluzakladateľ a CMO Kickresume.

“Nájdite si akúkoľvek štatistiku o nezamestnatnosti mladých. Uvidíte, že hlavne čerství absolventi vysokých škôl si nehľadajú prácu práve najľahšie. Chceme im to uľahčiť.”

Podľa rôznych štatistík sa až 40-tim percentám absolventov nedarí nájsť si prácu ani 6 mesiacov po ukončení štúdia. Až štvrtina absolventov je bez práce aj rok po získaní diplomu.

“Personalistom prejde rukami niekoľko stoviek životopisov denne,” vysvetľuje Peter Ďuriš, CEO a spoluzakladateľ Kickresume. “V priemere strávia nad každým iba 6 sekúnd. Inými slovami, máte iba 6 sekúnd na to, aby vás ich životopis zaujal natoľko, že vás pošlú do ďalšieho kola.”

“Obsah životopisu je dôležitý, no v prvej chvíli najviac zaváži samotný dizajn CVčka,” dodáva. “Každý životopis vytvorený v Kickresume má profesionálny grafický dizajn. Zo skúseností vieme, že vzhľadom CVčka sa dá odlíšiť naozaj ľahko. Ľudí priťahuje dobrý dizajn a personalisti nie sú výnimka.”

Študenti si môžu vybrať z viac ako 50 profesionálnych dizajnov pre životopis, motivačný list alebo ich vlastnú kariérnu webstránku.

Držitelia platnej karty ISIC alebo EURO>26, sa môžu jednoducho zaregistrovať na oficálnej stránke Kickresume EDU a začať využívať všetky prémiové funkcie Kickresume už dnes.

Značky: