Kultová klasika si získala milióny fanúšikov na celom svete.

Diablo patrí medzi najobľúbenejšie herné série na svete. Toto kultové akčné RPG by sa malo dočkať v budúcnosti štvrtého dielu, avšak pôvodný originál si môžete teraz zahrať priamo vo webovom prehliadači.

Vďačiť za to môžeme moderom zo skupiny Rivsoft, ktorý vytvorili webovú stránku diablo.rivsoft.net. Tá je navrhnutá tak, aby spustila hru a umožnila vám ju hrať.

K hraniu Diabla v prehliadači však budete potrebovať aj zdrojový súbor z originálnej verzie hry alebo z jej bezplatnej shareware verzie. Pokiaľ máte hru kúpenú cez portál GoG alebo máte k dispozícii inštalačné médium, skopírujte si súbor diabdat.mpq a nahrajte ho do spomenutej webovej stránky.

Ak plnú verziu hry nemáte, na diablo.rivsoft.net nájdete odkaz na stiahnutie shareware verzie, ktorú následne podľa inštrukcií nahráte na stránku. Hranie Diabla cez webový prehliadač sme vyskúšali aj v redakcii, v prípade prehliadača Edge všetko fungovalo.

Zdroj: diablo.rivsoft.net

Prečítajte si aj:

Originálne prvé Diablo je späť!

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit