Možno to nedáva zmysel, ale pár spoločných bodov našli.

Vedci z univerzity v Cambridge sa rozhodli určiť inteligenciu používateľov iba na základe ich profilovej fotky na Facebooku. V rámci výskumu nechali vyplniť 1122 ľudí IQ testy a výsledky porovnali v snahe nájsť spoločné prvky.

Je to možnože prekvapujúce, avšak algoritmus vyhodnotil, že inteligentní ľudia majú na profilovej fotke iba samých seba, pričom pozadie je zvyčajne jednoduché a obyčajné. Ďalší poznatok výskumu hovorí o tom, že ľudia, ktorých považujú známi za inteligentných, majú na profilovkách zelenú farbu, avšak nie červenú, fialovú alebo ružovú.

Algoritmus bral v rámci vyhodnocovania profilov do úvahy nielen tvár na profilovkách, ale aj oblečenie a to, ako používateľ pózuje pred kamerou a či sa na fotke nachádzajú okrem neho aj jeho priatelia. Výskum taktiež zistil, že nosenie okuliarov alebo usmievanie sa, nemá z hľadiska inteligencie žiadnu výpovednú hodnotu.

Výskum treba brať s rezervou, ale pokiaľ vás zaujal, kompletnú správu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Zdroj: Techspot

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit