Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rýchlo, ekologicky a s garanciou prípoja. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vám pomôže dopraviť sa na sviatky v maximálnom komforte vlakmi InterCity vďaka ich zvýšenej kapacite. Obsaďte si svoje miesto v najrýchlejšom a najkomfortnejšom spojení medzi Bratislavou a Košicami.

Počas veľkonočných sviatkov dopravca zvýši kapacitu 20 InterCity vlakov o 28 klimatizovaných vozňov. Navýšená kapacita bude od stredy 27. marca do utorka 2. apríla. Pred sviatkami dopravca posilní aj kapacitu IC vlakov z Viedne do Košíc či v opačnom smere. ZSSK odporúča cestujúcim, aby si cestovné lístky zakúpili včas, najvyťaženejšie IC vlaky sú už teraz zarezervované na približne 65 %.

Zásluhou vlajkovej lodi ZSSK sa cestujúci dostanú domov pohodlne a bez zdĺhavého čakania na prestup. To vďaka nadväzujúcim prípojom v kľúčových uzloch. Najrýchlejšie IC vlaky ZSSK prevezú cestujúcich naprieč Slovenskom za približne 4 hodiny a 40 minút. Počas cesty sa o nich postará vlakový personál, v reštauračnom vozni si môžu vychutnať kvalitné služby a chutné jedlo.

Vo vlakoch InterCity je preprava možná len s platným IC cestovným dokladom s miestom. Miestenky ZSSK vám počas Veľkej noci zaručia komfortnú cestu bez stresu a tlačenice. Zažite maximálne pohodlie a príjemnú atmosféru počas celej cesty.

ZSSK taktiež posilní dopravu o 27 vlakov, z toho 5 expresných a 22 rýchlikov. Obsadenosť všetkých najvyťaženejších vlakov počas sviatkov je aktuálne 72 %. Kompletný zoznam posilových vlakov a IC vlakov s extra kapacitou nájdete na webe ZSSK v aktualitách.

ZSSK odporúča cestujúcim, aby si vopred zabezpečili cestovný lístok a miestenku. Môžu tak urobiť online cez e-shop ZSSK, mobilnú aplikáciu Ideme vlakom, alebo SMS lístok. Vďaka tomu sa vyhnú čakaniu v radoch pri pokladniciach.

ZSSK praje všetkým cestujúcim príjemné a pokojné veľkonočné sviatky.

Značky: