NVIDIA na oplátku podporí jeho akvizíciu spoločnosti Activision.

GeForce NOW je technologicky najvyspelejšia služba cloudového hrania na trhu. Ponúka výkon na úrovni stolnej grafickej karty GeForce RTX 4080 a streamovanie až 4K HDR pri 120 fps, resp. vo Full HD pri 240 fps pre minimálnu odozvu. Jej hlavným nedostatkom je aktuálne iba ponuka hier, ktorá síce utešene rastie každý týždeň, avšak viaceré AAA tituly v jej ponuke zatiaľ nenájdete.

Situácia by sa mala v blízkej budúcnosti zlepšiť, nakoľko Microsoft a NVIDIA oznámili dohodu o 10-ročnej spolupráci, ktorá zabezpečí, že sa v ponuke služby objavia hry od Microsoftu a herných štúdií, ktoré technologický gigant vlastní.

V praxi to znamená, že v blízkej budúcnosti sa ponuka hier rozšíri o tituly od spoločností Bethesda, Mojang Studios a možno aj Activision, ktorá v súčasnosti rokuje so spoločnosťou Microsoft o akvizícii. Je zrejmé, že výmenou za sprístupnenie svojich hier očakáva Microsoft podporu od NVIDIA v rámci spomenutej akvizície, ktorú aktuálne prešetrujú protimonopolné regulačné orgány EÚ v Bruseli.

Každopádne, nové partnerstvo medzi Microsoftom a NVIDIA rozšíri ponuku hier v službe GeForce NOW o nové obľúbené herné série, ako je Halo, Elder Scrolls, Fallout či Minecraft. Po prípadnom dokončení akvizície spoločnosti Activision sa plánuje pridať podpora pre hry Call of Duty a Overwatch.

GeForce NOW podpora pre tituly z ponuky Xbox Game Studios bude najskôr dostupná v digitálnych obchodoch Steam a Epic Games Store. Neskôr sa pridá podpora pre hry z obchodu Microsoft Store, čo bude úplná novinka v rámci služby GeForce NOW.

Knižnica GeForce NOW sa rozširuje každý týždeň vo štvrtok. Tento týždeň pribudli nové tituly a síce:

Microsoft to pochopil. Cieľom k úspechu cloudového hrania bude veľká knižnica hier. A preto kupuje veľkých herných vydavateľovZdroj: MIcrosoft
Microsoft chce kúpiť Activision a rozšíriť svoju knižnicu hier

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit