Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vzhľadom na situáciu s COVID-19 sa predĺžil termín výzvy Fondu SK-NIC pre veľké projekty až do 31. mája 2020, aby žiadatelia mali viac času na prípravu a zasielanie projektov. A uvedené malo pozitívny efekt!

Po uplynutí časovej lehoty na predkladanie žiadostí SK-NIC konštatuje, že bolo prijatých celkovo 144 žiadostí. Ich počet je teda v porovnaní s vlaňajšou výzvou takmer trojnásobný! Prvá žiadosť bola prijatá už 7 dní po vyhlásení výzvy a posledná dve minúty pred jej uzavretím dňa 31. mája 2020. Všetky žiadosti sa v týchto dňoch kontrolujú po formálnej stránke. Následne budú postúpené hodnotiteľom, ktorí ich posúdia podľa vopred schváleného mechanizmu. Tie najlepšie projekty budú akceptované a získajú finančnú podporu z Fondu SK-NIC.

Vzhľadom na množstvo žiadostí bude alokovaná suma 150 000 EUR prerozdelená celá.

Sme radi, že sa nám podarilo trafiť „klinec po hlavičke“. Objem požadovanej podpory dokonca prevyšuje limit fondu, určený pre výzvu pre veľké projekty 2020. Utvrdzuje nás to v tom, že ideme správnym smerom, systém sme nastavili dobre a je pozitívne vnímaný verejnosťou aj odbornou komunitou,“ povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a.s.

Konečné rozhodnutie hodnotiacej komisie a následné schválenie sa uskutoční čo najskôr, aj keď takýto počet si vyžiada čas. Zoznam schválených projektov následne opäť nájdete na webovom sídle a aj na stránkach Nadácie Pontis, ktorá je poverená procesom zberu žiadostí a vyhodnocovaním projektov.

A to nie je všetko – na ďalšiu výzvu sa môžete tešiť už na jeseň tohto roku!

Značky: