Verifikované konto bude pre všetkých. Aspoň teda možnosť oň požiadať.

Instagram ohlásil spustenie verifikácie pravosti konta pre všetkých používateľov. Takto overiť sa bude nielen osobné konto ale aj fanúšikovské, firemné, mediálne či iné. Nateraz podľa viacerých zdrojov ide o možnosť v prvom rade pre používateľov iOS.

Na Androide toto v danej chvíli aplikácia Instagram neponúka. To aj napriek tomu, že bola aktualizovaná na najnovšiu verziu, kde je táto funkcionalita oznámená.

Položku na preverenie autenticity vášho účtu nájdete v NastaveniaŽiadosť o overenie. Bude treba vyplniť meno účtu, oficiálne meno zastupujúcej osoby alebo firmy a poslať sken nejakého oficiálneho dokladu. V prípade firiem to bude napríklad daňové priznanie alebo účet za elektrickú energiu.

To, že je verifikácia účtu pre všetkých, ešte neznamená, že modrý odznak dostane každý, kto oň požiada. Uprednostňované budú známe osobnosti, oficiálne značky spoločností alebo svetové komunity.

Otázku, kedy ste už známa osobnosť, bude pravdepodobne zodpovedať kontrolný tím Instagramu. Snáď kvôli novej funkcii nenastanú protesty medzi používateľmi. Typicky prečo dostal používateľ X overenie a používateľ Y nie…

Dajte nám vedieť, či ste túto položku objavili a či má pre vás prínos.

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

Instagram Stories oslavujú druhé narodeniny. Majú viac ako 400 miliónov používateľov

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Komentáre sú uzavreté