Do najkrajších sviatkov v roku zostáva iba 5 dní.

Pre svojich blízkych chceme pripraviť čarovnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme vyhnúť aj predvianočnému zhonu, ale vieme, že nie vždy sa to dá. V tejto časti Darčekových inšpirácií, sme pripravili už posledný výber tipov zo sveta technológií. Keďže Vianoce sú doslova za rohom a na doručenie, či vyzdvihnutie darčekov už nie je veľa času, tak dnešný výber bude zameraný na darčeky, ktoré vám prídu (vyzdvihnete ich) bezpečne a načas.

Seriál „Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu“, sa dnes dostávajú do finále. V poslednej časti zverejníme tipy na darčeky, ktoré dokážu takpovediac zachrániť kožu. V našom výbere sme sa zamerali aj na spoľahlivé predajne a e-shopy, ktoré vám zabezpečia darčeky pri osobnom odbere aj ihneď. Na konci článku sme pridali odkazy na celý darčekový seriál, ktorý vás môže na poslednú chvíľu ešte inšpirovať.

Xiaomi Mi 8 lite – Výkon a cena v dokonalej harmónii

Tento smartfón vás určite poteší. Pokiaľ túžite po oveľa väčšom displeji, než má váš súčasný telefón, tak práve Xiaomi Mi 8 Lite vám to splní bez kompromisov. Ponúka 6,26-palcový FullHD displej, ktorý je vložený do kompaktného tela. Telefón prichádza s osobitým dizajnom, ktorého čelnú stranu pokrýva odolné sklo Gorilla Glass piatej generácie. Zadnú stranu telefónu tvorí zaujímavá kombinácia skla a hliníka. Pokiaľ používate dve SIM karty, tak aj s nimi si Mi 8 Lite poradí. Pre poriadnu dávku výkonu je použitý 8-jadrový čipset Snapdragon 660, so 4 GB pamäte RAM. Vnútorné úložisko s kapacitou 64 GB bezpečne uchová vaše fotografie a hudbu. Svoje spomienky zaznamenáte pomocou duálneho fotoaparátu 12 + 5 Mpx, pričom vás nesklame ani výdrž na jedno nabitie, vďaka 3300 mAh batérii.

Cena: 259,90 eur (mi-store.sk)

ASUS Cerberus combo – Set klávesnice a myši pre hráčov

Membránová klávesnica ASUS Cerberus Keyboard je určená pre menej náročných hráčov. V porovnaní s obyčajnými klávesnicami na nej oceníte odolnú konštrukciu a celkovú kvalitu spracovania. Je odolná voči poliatiu a má odtokový otvor. Extra funkciou je aj podsvietenie, dostupné v červenej a modrej farbe. Môžete regulovať jeho intenzitu alebo ho úplne vypnúť. Nechýbajú multimediálne klávesy a makro klávesy, ktoré sú nastavené ako alternatívne funkcie pre klávesy F1 až F12.

Zvyšné vlastnosti neprekvapia, avšak celková kvalita spracovania je na vyššej úrovni v porovnaní s bežnými klávesnicami za pár eur. Určite oceníte aj pogumovanie na spodnej strane, aby sa klávesnica nešmýkala, ako aj technológiu anti-ghosting, ktorá zaznamená všetky stlačené klávesy. Maximálne 19. V balení nájdete aj štvoricu klávesov WSAD v červenej farbe, takže si môžete tieto najpoužívanejšie herné klávesy na klávesnici zvýrazniť.

Cena: 62 eur (TPD.sk)

PocketBook 740 InkPad 3 – elektronická čítačka kníh

Pocitu, keď držíte novú knižku sa veľa vecí nevyrovná. Aj najvášnivejšiemu čitateľovi skôr či neskôr dôjde miesto v knižnici. Elektronická čítačka kníh PocketBook 740 vás upúta veľkým 7,8-palcovým displejom, vhodným na prezeranie skript či grafických dokumentov. Displej, pracujúci so špeciálnou technológiou elektronického atramentu, nedráždi oči čitateľa, pretože čítanie s čítačky je takmer rovnaké, ako čítanie zo skutočného papiera. K tomu je čítačka úsporná a stačí ju nabiť iba raz za čas. Funkcia ovládania dotykom vám prinesie jednoduchý spôsob listovania knihou, bez otravných zvukov. Integrovaná pamäť 8 GB pojme celú vašu knižnicu. Navyše pamäť môžete rozšíriť pomocou pamäťovej karty micro SD.

Cena: 218 eur (Alza.sk)

Motorola one

motorola one je telefón, ktorý z hľadiska celkového používateľského zážitku patrí k tomu najlepšiemu, čo si môžete v cene do 250 eur pod vianočný stromček dopriať. Poteší luxusným dizajnom, kompaktným spracovaním a množstvom drobností. Aj vďaka týmto detailom si motorolu one obľúbite.  Poteší aj nízkou hmotnosťou a používateľským zážitkom na vysokej úrovni. Na Moto Obrazovku si zvyknete okamžite a ak program Android One naplní svoj potenciál, budú to ďalšie plusové body pre one.

Cena: 250 eur (Alza.sk)

Beats EP On-ear – Slúchadlá pre skutočných fanúšikov hudby

Slúchadlá Beats EP ponúkajú majstrovsky vyladený zvuk s dostatočnou izoláciou a vysoký komfort pri nosení. Káblové prevedenie umožňuje neobmedzené počúvanie a ich elegantný, odolný rám je spevnený ľahkou nerezovou oceľou. Beats EP predstavujú ideálny základný model Beats pre akéhokoľvek hudobného fanúšika. Slúchadlá sú vhodné najmä pre majiteľov iOS zariadení, nakoľko pomocou ovládača RemoteTalk na kábli, dokážu ovládať prehrávanie hudby a prijímať hovory. Slúchadlá ku svojmu prehrávaču, prípadne smartfónu, pripojíte pomocou 3,5 mm audio jacku a môžete si vychutnávať čistý zvuk s dostatočnou hĺbkou.

Cena: 99,90 eur (Apple resellers)

Keďže do Vianoc už naozaj nezostáva veľa času a pokiaľ ešte chcete, čo to stihnúť nakúpiť, odporúčame nakupovať iba v overených e-shopoch, prípadne kamenných predajniach, kde majú tovar aj skutočne skladom. Aby ste predišli sklamaniu z oneskoreného dodania. Takisto odporúčame využiť možnosť osobného odberu na predajnom, prípadne odbernom mieste. Medzi spoľahlivé predajné miesta patria napríklad predajne NAY (Celé Slovensko), Datacomp (BA, KE), Alza.sk (Celé Slovensko), predajne Xiaomi Mi-store.sk (2× BA, ZA), prípadne autorizované predajne Apple, TPD.sk a e-shop Mall.sk. Najbezpečnejšie a najistejšie je samozrejme navštíviť predajňu osobne, kde si darček pozriete a po zakúpení hneď aj vyzdvihnete.

Kompletný zoznam, všetkých častí seriálu Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu„, nájdete na odkazoch nižšie. Nájdete v ňom celkovo až 30 tipov na vianočné darčeky zo sveta technológií:

Pomáhajme spoločne tým, ktorí to potrebujú

Nielen počas Vianoc, by mali mať ľudia k sebe bližšie. Pomáhať môžeme cely rok a to aj vďaka platobnej karte maestro Dobrý anjel. Neembosovaná debetná karta Maestro, umožňuje jednoducho platiť v obchodoch, na internete a hotovosť máte kedykoľvek k dispozícii. Navyše každou platbou spoločne s VÚB bankou môžete pomáhať rodinám pacientov, ktoré sa ocitli v núdzi.

Používaním tejto karty pomáhate a pritom neplatíte ani cent navyše. Vďaka používaniu karty Maestro Dobrý anjel, VÚB banka podporuje viac ako 3000 rodín cez organizáciu Dobrý anjel. Za každý váš nákup, zaplatený charitatívnou platobnou kartou, prispeje VÚB banka zo svojich peňazí do systému Dobrý Anjel. Ďalšie formy pomoci, ako aj výšku Vašich príspevkov, môžete sledovať priamo vo svojom Internet bankingu v sekcii Dobrý anjel.

Viacej informácii o Maestro Dobrý anjel získate na stránkach VÚB Banky, alebo na tomto odkaze.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.