Do najkrajších sviatkov v roku ostáva už iba zopár dní.

Pre svojich blízkych chceme pripraviť čarovnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme vyhnúť aj predvianočnému zhonu, ale vieme, že nie vždy sa to dá. Pripravili sme pre vás niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré určite uľahčia výber toho správneho darčeka. Pre lepšiu orientáciu, sme náš výber rozdelili do viacerých cenových kategórií. Seriál „Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu„, budeme aktualizovať každú stredu, kedy zverejníme tipy na darčeky, ktoré sa budú možno vynímať aj pod vašim vianočným stromčekom. Teraz prichádza piate pokračovanie darčekových inšpirácií a veríme, že aj z neho si vyberiete svojho favorita.

Do 100 eur

Braun Champion 4K III – Outdoorová videokamera s Wifi

Nový model akčnej kamery pre všetky príležitosti. Snímač Sony umožňuje nahrávanie videa v rozlíšení 4K (2160p/30FPS), Full HD (1080p/60FPS a HD (720p/120FPS) a snímanie fotografií s rozlíšením až 16 megapixelov. Ďalej disponuje širokouhlým objektívom (170°), farebným displejom a funkciou WiFi pre ovládanie kamery pomocou aplikácie z telefónu alebo tabletu. Užitočné sú špeciálne funkcie pre časozberné video, spomalené zábery, automatické fotografovanie a taktiež režim slučky a automatického spustenia záznamu pre využitie v aute. Záznam sa ukladá na microSD kartu s kapacitou až 64 GB. Súčasťou balenia je vodotesné puzdro pre natáčanie až 30 m pod vodou a set držiakov pre upevnenie na helmu, na riadidlá a podobne.

Cena: 68,90 eur

ZENS Portable Audio Speaker Wireless Charger

Je to unikátna kombinácia prenosného Bluetooth reproduktora a bezdrôtovej nabíjačky. Nabíjacia plocha je umiestnená na hornej strane zariadenia, takže na prvý pohľad by ste ani nepovedali, že reproduktor funguje aj ako nabíjačka. Podporuje však technológiu Qi, takže môžete pomocou neho nabíjať smartfóny s týmto štandardom – či už ide o vlajkové lode od Samsungu alebo o nové iPhony 8 a iPhone X. Treba však počítať s tým, že úplne nabitie batérie telefónu môže trvať až 3,5 hodiny. ZENS Portable Audio Speaker Wireless Charger v sebe obsahuje 4500 mAh batériu, ktorá slúži na prevádzku reproduktora a v prípade nabíjania sa používa na presun energie do telefónu.

Cena: 59,90 eur

Do 500 eur

Canon Zoemini – Fototlačiareň do vrecka

Kompaktná, tenká a ľahká fototlačiareň sa vďaka technológii ZINK zaobíde aj bez atramentu a zmestí sa do dlane, vrecka aj kabelky. Jednoducho sa pripojte cez svoj smartfón, a to prostredníctvom Bluetooth a aplikácie Canon Mini Print a využite kreatívne možnosti módnych filtrov, orámovaní, efektov, jedinečných šablón a personalizovaných koláží. Vytlačené fotografie sú odolné voči roztrhnutiu a použiť ich môžete aj ako kreatívne nálepky, ktoré potešia nielen vás, ale aj vašich blízkych.

  • Tlačiareň kompatibilná s Android a iOS zariadeniami
  • Možnosť pripojenia prostredníctvom rozhrania Bluetooth®
  • Hmotnosť len 160g
  • Kapacita na 10 listov

Cena: od 139 eur

Xiaomi Mi Mix 2S – Nekompromisný výkon a fotoaparát vlajkových lodí

Vlajková loď s atraktívnym dizajnom a špičkovou výbavou za rozumnú cenu. Telefón poteší bezrámikovým displejom s uhlopriečkou 5,99-palca a kvalitným duálnym fotoaparátom. Telefón ponúka bohatú výbavu, svižné reakcie a špičkový výkon. Potešila aj výborná výdrž batérie a pár praktických vylepšení nadstavby MIUI. Celú našu recenziu na tento vynikajúci smartfón, si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: od 499 eur (64 GB verzia)

Do 1000 eur

iRobot Roomba 966 – Majte dôkladne povysávané podlahy

Roomba 966 má kruhový tvar s rozmermi 350 × 350 mm a výškou 90 mm. Jej hmotnosť je 3,9 kg. Nechýba bočná kefa, ktorá pomáha so zbieraním nečistôt a je umiestnená na pravej prednej strane. Roomba 966 využíva na orientáciu v miestnosti senzory a najmä kameru, takže doslova vidí, čo sa okolo nej nachádza. Pri čistení si pomáha aj prednými a bočnými nárazníkmi a hoci niektoré predchádzajúce vysávače tejto značky narážali pomerne silne do objektov, s Roombou 966 sme tento problém nemali. Nič nám nerozbila.

V rámci aplikácie si môžete nastaviť, aby na záver vysávania vyčistila steny aj nohy nábytku. Pri sledovaní pohybu vysávača je to pekne vidieť, ako sa snaží precízne vyčistiť všetky tieto komplikované miesta.

Mobilná aplikácia tiež umožňuje nastaviť bežné alebo dvojité čistenie, prípadne nechať na rozhodnutí robota, ktoré miestnosti koľkokrát vysaje. Dvojité čistenie je vhodné využívať v prípade, že máte doma domáceho maznáčika. Samotná mobilná aplikácia je pomerne jednoduchá, čo je pre mnohých vítané. Prvotné spárovanie vysávača je jednoduché a nestratíte sa ani v nastaveniach. Podrobný test tohto vysávača nájdete v aktuálnom vydaní časopisu TOUCHIT.

Cena: 699 eur

Luxusný darček

Omen by HP 15 – Notebook pre náročnejších

 

Notebook OMEN by HP 15 je ešte menší a výkonnejší ako kedykoľvek predtým. Akákoľvek herná výzva nebude problém. Nadupaný je tým najvýkonnejším hardvérom a na prvý pohľad ohromí svojím vzhľadom inšpirovaným požiadavkami samotných hráčov. OMEN by HP 15 ponúka rýchle procesory a displej s tenkým rámčekom pre najlepší herný zážitok. Vylepšený hardvér, chladenie, obraz aj zvuk vás pripraví aj na najnáročnejšie AAA počítačové hry novej generácie.

Tento notebook nás počas testovania príjemne prekvapil, pretože v sebe kombinuje praktické vylepšenia a veľmi dobrý pomer výbavy vzhľadom na cenu. OMEN od HP má veko, ktoré na dotyk pôsobí ako kvalitný plast, výrobca spomína aj dizajn v štýle uhlíkových vlákien. Opierka na ruky a okolie klávesnice je hliníkové. Celú recenziu si prečítate na tomto odkaze.

Cena: 1769 eur (cena podľa výbavy od 1089 eur)

Posielajte peniaze jednouchšie. Kedykoľvek

Poznáte situácie, keď vybehnete „iba tak naľahko“ a zabudnete si so sebou zobrať peniaze, prípadne platobné karty. Na čo sa takmer na 100 % nezabúda, je mobilný telefón. Ten je stále poruke a aj vďaka nemu nezostanete nikomu nič dlžní, pokiaľ by váš známy, za vás zaplatil obed alebo menší nákup. Prostredníctvom služby VÚB VIAMO, môžete bezplatne posielať peniaze zo svojho účtu komukoľvek, kto má k dispozícii funkčné mobilné telefónne číslo.

Platiť cez aplikáciu VÚB VIAMO je rýchle a jednoduché. Stačí, ak vlastníte smartfón alebo tablet s operačným systémom Android alebo iOS a máte zriadenú službu Nonstop Banking. Službu Nonstop Banking si môžete zriadiť na ktorejkoľvek pobočke alebo online.

Ako aktivovať a zaplatiť cez VIAMO?

Do smartfónu alebo tabletu si stiahnete bezplatnú aplikáciu VÚB VIAMO:

Google Play
App Store
  • Na portáli www.viamo.sk alebo priamo v našom Mobil bankingu alebo Internet bankingu si spárujete svoje telefónne číslo s číslom účtu vo VÚB banke a aktivujete si aplikáciu.
  • Vyberiete meno z telefónneho zoznamu alebo si navolíte priamo telefónne číslo a zadáte sumu platby.
  • Operáciu potvrdíte štvormiestnym PIN kódom, ktorý si zvolíte pri aktivácii aplikácie.
  • Príjemca dostane SMS o zaslaní platby. Ak je klientom VÚB banky a je registrovaný vo VIAMO, platba mu bude pripísaná na účet okamžite. V prípade, že má účet v inej slovenskej banke, s finančnou čiastkou bude môcť narábať najneskôr druhý pracovný deň. Adresátovi, ktorý nie je registrovaný vo VIAMO, príde notifikácia o tom, aby si zaregistroval účet na príjem peňazí.

Pre získanie viac informácií a odpovedí na vaše otázky, navštívte webovú stránku VÚB banky na tomto odkaze.

Prečítajte si aj:

Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu, časť 4.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.