Do najkrajších sviatkov v roku ostáva iba pár týždňov.

Pre svojich blízkych chceme pripraviť čarovnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme vyhnúť aj predvianočnému zhonu, ale vieme, že nie vždy sa to dá. Pripravili sme pre vás niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré určite uľahčia výber toho správneho darčeka. Pre lepšiu orientáciu, sme náš výber rozdelili do viacerých cenových kategórií. Seriál „Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu„, budeme aktualizovať každú stredu, kedy zverejníme tipy na darčeky, ktoré sa budú možno vynímať aj pod vašim vianočným stromčekom. Teraz prichádza tretie pokračovanie darčekových inšpirácií a veríme, že aj z neho si vyberiete svojho favorita.

Do 100 eur

Výhodné predplatné TOUCHIT, teraz s powerbankou či reproduktorom

Hľadáte vhodný darček pod vianočný stromček? Kúpte si ročné predplatné časopisu TOUCHIT. Teraz aj s powerbankou Xiaomi alebo bezdrôtovým reproduktorom Xiaomi. A to všetko za zvýhodnenú cenu. Navyše, ak predplatným chcete niekoho obdarovať, pošleme vám digitálny certifikát, ktorý si doma vytlačíte a budete ho môcť darovať spolu s powerbankou alebo reproduktorom, ktorý vám pošleme.

Samozrejme máme voľbu aj pre tých, ktorí chcú náš časopis iba čítať. Môžete si objednať samostatné ročné predplatné časopisu TOUCHIT, pričom zdaramo k nemu získate aj prístup do mobilnej aplikácie. Časopis TOUCHIT vychádza 10x ročne s dvojčíslami (január/február – vychádza vo februári a júl/august – vychádza v júli).

  1. Predplatné TOUCHIT s powerbankou Xiaomi Mi Powerbank 2 si kúpite za 28,30 eur, tu.
  2. Predplatné TOUCHIT s reproduktorom Xiaomi Mi Pocket Speaker 2 si kúpite za 34,30 eur, tu.
  3. Ročné predplatné TOUCHIT si objednajte v cene 19,90 eur, tu. 

Xiaomi Mi Indukčný varič – Nenápadný pomocník

Xiaomi predáva skutočne rôznorodé produkty a okrem variča ryže, rýchlovarnej kanvice, má v ponuke aj výborný indukčný varič (výkon 2100 W). Ten sme vyskúšali a boli sme prekvapení jeho funkčnosťou a možnosťami. Samozrejme, musí aj dobre vyzerať, čo spĺňa na 100 %. Mi indukčný varič má moderný dizajn a jednoduché ovládanie. K dispozícii sú 4 ovládacie prvky – 2 dotykové tlačidlá a potenciometer s potvrdzovaním. Ten má integrovaný aj malý LCD displej, na ktorom vidíte zvolenú intenzitu teploty (nie stupne) alebo režim varenia. V ponuke sú rôzne režimy – vysmážanie, udržiavanie teploty, rýchle vrenie a pod. Nechýba ani funkcia časovač, ktorá po nastavenom čase varič vypne. Varič využíva dvojfrekvenčnú ohrievaciu technológiu a nechýba mu ani externá teplotná sonda s inteligentnou reguláciou tepla. Samozrejmosťou je bezpečnosť, a preto, ak nie je na variči hrniec, tak sa nespustí. A napokon, keďže je to smart zariadenie, tak si ho môžete prepojiť s mobilnou aplikáciou, v ktorej nájdete ďalšie režimy varenia.

Cena: 84,90 eur

Do 500 eur

OMEN od HP – Herné slúchadlá s aktívnym chladením

Aby ste si aj v tom najťažšom leveli zachovali chladnú hlavu, prináša HP ako prvé na svete slúchadlá s aktívnym chladením náušníkov. OMEN by HP Mindframe Headset s termoelektrickým zariadením vnútri náušníkov odvádza teplo von a prináša tak komfortný zážitok počas celej doby hrania. Doplnený o praktický mikrofón s redukciou okolitých šumov, realistický 3D zvuk DTS Headphone: X® a možnosť nastavenia svetelných efektov a farieb je rozhodne super voľbou.

Cena: 199 eur

Samsung Galaxy Watch – Elegantné a výkonné

Najnovšie inteligentné hodinky od spoločnosti Samsung spájajú užitočné funkcie a štýlový dizajn. Prvotriedny dizajn tradičných luxusných hodiniek v sebe ukrýva vysoký výkon a doposiaľ nepoznané možnosti. Hodinky ponúkajú kombináciu rôznych dizajnových prvkov a tak si môžete ciferník upraviť presne podľa vášho štýlu alebo aktivity. Určite vás prekvapí aj kvalitný Super AMOLED displej a v režime Always On hodinky ukážu aktuálny čas bez toho, aby ste museli stlačiť alebo otočiť lunetou.

Vďaka 4 GB vnútornému úložisku môžete mať aj svoju obľúbenú hudbu okamžite k dispozícii. Hodinky stačí už iba prepojiť s bezdrôtovými slúchadlami. Vďaka integrovanej GPS anténe, výškomeru a barometru sa môžete nechať aj navigovať na svojich potulkách, či si ísť zašportovať do prírody. Hodinky vám zmerajú tepovú frekvenciu, ako aj priebeh cvičenia a pomocou aplikácie Samsung Health získate prehľad o svojom životnom štýle a spánku. S hodinkami Galaxy Watch vám neunikne ani jedna notifikácia.

Cena: 329 eur (Akciová cena 263 eur – 46 mm model), 309 eur (Akciová cena 247 eur – 42 mm model)

Xiaomi Pocophone F1 – Vysoký výkon a nízka cena

Pocophone F1 patrí medzi smartfóny s veľmi dobrým pomerom cena/výkon. Je fascinujúce, čo všetko dokázalo Xiaomi zakomponovať do tohto telefónu a pritom udržať cenu tak nízko. Vysoký výkon je zrejmý z technických špecifikácií, avšak smartfón ponúka aj pekný a kvalitný displej, veľmi dobrú reprodukciu zvuku a dlhú výdrž batérie. Ako Pocophone F1 fotí, si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Príjemne prekvapil aj fotoaparát, najmä počas dňa. V nočných fotkách zaostáva za aktuálnou špičkou, avšak s cenou 389 eur pre oficiálnu slovenskú distribúciu aj so zákazníckou podporou – ťažko voči tomu niečo namietať. Jasné, dnešné vlajkové lode majú viac sexi dizajn, prémiovejšie spracovanie zadnej strany, konštrukciu odolnú voči vode, avšak Pocophone F1 je skvelá voľba pre každého, kto chce čo najlepší základ za čo najmenej peňazí. Viac o tomto zaujímavom smartfóne sa dočítate v našej recenzii, tu.

Cena: 389 eur (verzia 6+128 GB)

Do 1000 eur

Magnat Transpuls 1500 – Kvalitný zvuk v retro štýle

Trojpásmový reproduktor v štýle retro, ktorý len tak ľahko nezostarne. Využíva širšiu základňu a celkový objem, ktorý lepšie poslúži na zvýraznenie zvuku. Reproduktorové šasi je tvorené z MDF dosky z tmavého dreva. Má v sebe 38 cm basový menič doplnený o 17 cm stredový menič a samostatný výškový menič.

Jeho umiestnenie medzi zošikmenými plochami má svoj význam na lepšie šírenie zvuku. Reproduktor tak nie je tak závislý od umiestnenia a smerovania do priestoru. Na rozdiel od tenších reproduktorov vytvorí hutný a dynamický zvuk aj na menšom priestore. Celkový objem a veľkosť je na vrhnutá práve v súlade s vytvorením potrebnej dynamiky zvuku.

Cena: 998 eur (za pár)

Luxusný darček

Canon EOS R – Inovatívny Full frame fotoaparát

Canon EOS R je full frame fotoaparát s novo vyvinutým RF bajonetom s priemerom 54 mm. Systém EOS R inovuje existujúci systém EOS a poskytuje bohatšie, detailnejšie výsledky, zameranie má byť na ostrosť a kvalitu fotiek. Kombinácia výkonných objektívov radu RF, 35 mm full frame CMOS senzoru s približne 30,3 miliónmi efektívnych pixelov a procesora DIGIC 8, umožňuje EOS R zamerať sa na kvalitu obrazu. Komunikácia medzi telom fotoaparátu a objektívom RF je na takej úrovni, že dokonca aj režim Digital lens optimizer, ktorý vďaka informáciám prenášaným bajonetom dočisťuje optický výsledok, má minimálny dopad na spomalenie kontinuálneho snímania. Dobu ostrenia Canon uvádza na rekordnej hodnote len 0,05 sekundy. Mali by ste tak súvisle zachytiť pohybujúce sa objekty rýchlo a precízne, s možnosťou až 8 snímok za sekundu v režime kontinuálneho snímania (pevný AF) a 5 snímok za sekundu s AF tracking.

EOS R ponúka konzistentné používateľské rozhranie a má funkcionalitu „Touch and drag AF“. Tá umožňuje intuitívny výber z 5655 automaticky ostriacich bodov – to je viac než má akýkoľvek iný fotoaparát v tejto triede. EOS R je optimalizovaný na fotenie v prostredí s nízkym množstvom svetla vďaka pokročilému elektronickému hľadáčiku s 3,69 miliónmi bodov a poskytuje 100% pokrytie snímanej scény a dáva možnosť vidieť objekty v ich skutočných farbách aj v prostredí takmer absolútnej tmy. Viac o tomto vynikajúcom fotoaparáte sa dočítate v tomto článku.

Cena: 2519 eur (iba telo)

Sporenie nebolo nikdy jednoduchšie

Či už budete potrebovať nasporiť a pokryť ešte ďalšie výdavky na vianočné darčeky, alebo budete chcieť našetriť aj na jarnú lyžovačku, nikdy to nebolo jednoduchšie, ako práve teraz. Túto šikovnú funkciu môžete využiť aj vďaka mobilnej aplikácii od VÚB banky. S novým Mobil Bankingom začnete šetriť kedykoľvek.

  • Odkladajte si do virtuálnej pokladničky

    Keď ušetríte peniaze za kávu alebo za obed, pridajte ich posunutím prsta do peňaženky v aplikácii. Takto virtuálne našetrené peniaze si viete kedykoľvek previesť zo svojho bežného na sporiaci účet. Tento prevod je možné urobiť len do výšky disponibilného zostatku na vašom bežnom účte.

  • Nastavte si sporenie podľa seba

    Rovnako rýchlo si viete zvoliť, koľko peňazí dať z peňaženky preč.

  • Jednoduchý prístup

    Nemusíte sa prihlasovať do aplikácie na to, aby ste si uložili nasporenú sumu. Hneď na prihlasovacej stránke nájdete ikonku pre sporenie. Denné sporenie sa viaže na sporiaci účet. Ak ho ešte nemáte, otvoríte si ho jednoducho priamo v aplikácii. Užívajte si jednoduchosť v bankovníctve s VÚB.

Google Play
App Store

Prečítajte si aj:

Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu, časť 2.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.