Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Počet zákazníkov v predajniach Datart pred Vianocami neustále rastie.

Najväčší nápor elektropredajca ešte len očakáva, preto posilňuje počty zamestnancov v predajniach aj logistike. Spoločnosť garantuje dodanie tovaru do Vianoc pri objednávkach v e-shope do 21. decembra 2016. Zákazníci si ho tiež môžu zdarma vyzdvihnúť v predajniach, ktoré budú otvorené aj počas Štedrého dňa.

Hity tohtoročných Vianoc

„Najväčším hitom tretieho adventného víkendu boli v Datarte jednoznačne herné konzoly, ktoré sa predávali v stovkách kusov. Bestsellerom sa stala PlayStation 4 za 249 eur,“ hovorí Iva Pavlousková, hovorkyňa Datartu. Veľký záujem je pred Vianocami aj o televízory, outdoorové kamery, kávovary, mixéry a kuchynské roboty, medzi ktorými sa stal bestsellerom robot Gratus českej značky ETA. Výrazne vzrástol predaj mobilných telefónov, pričom najväčší záujem je o modely Apple, Lenovo a Samsung. Veľmi obľúbené sú aj spotrebiče z kategórie starostlivosť o telo – fény, kulmy, žehličky na vlasy, zubné kefky, zastrihávače, holiace strojčeky atď. „To potvrdzuje, že Slováci sa o seba stále viac starajú,“ hovorí Iva Pavlousková.

Otváracie doby

Až do 23. decembra bude všetkých 12 predajní Datart otvorených denne od 9:00 do 21:00 hod., na Štedrý deň do 12:00 hod. Počas Prvého sviatku vianočného budú všetky predajne zatvorené. Niektoré z nich sa otvoria už 26. decembra, v tento deň zároveň odštartujú aj povianočné zľavy. E-shop bude fungovať nepretržite.

Doprava

Datart zabezpečuje rozvoz veľkých spotrebičov ako sú chladničky, práčky či väčšie televízory vlastnou dopravou do všetkých regiónov Slovenska denne, vrátane víkendov. V tomto roku bude opäť rozvážať zásielky až do Štedrého dňa. „Vzhľadom na rastúci záujem o službu dovozu, kedy tovar vynesieme do domácnosti, rozbalíme a uvedieme do prevádzky, a zároveň odvezieme starý na recykláciu, odporúčame zákazníkom zakúpiť spotrebič v predajni alebo v e-shope v dostatočnom predstihu, ideálne do 15. decembra,“ radí Iva Pavlousková.

Ostatné spotrebiče, ktoré si zákazníci chcú nechať doviezť domov alebo do práce, treba objednať do stredy 21. decembra. „Po tomto dátume si objedaný tovar môžu vyzdvihnúť bez poplatku za dovoz v ktorejkoľvek z našich predajní až do 24. decembra,“ dodala Iva Pavlousková. Všetky predajne Datart budú na Štedrý deň otvorené v závislosti od otváracích hodín nákupných centier, v ktorých sa nachádzajú, väčšinou však do 12:00 hod.

Vrátenie nevhodných darčekov

„Nemusíte mať obavy, že sa netrafíte do vkusu obdarovaného. V Datarte je možné tovar zakúpený ako darček vrátiť už od 26. decembra. V predajni ho zákazníkom ihneď vymeníme za iný tovar, darčekovú kartu alebo im vrátime peniaze. Dobu vrátenia sme oproti minulému roku predĺžili až do 6. januára 2017,“ informovala Iva Pavlousková.

Táto služba platí pre nákupy zrealizované od 1. do 24. decembra 2016 s dokladom o kúpe v predajniach alebo v e-shope Datart. Tovar musí byť nepoškodený, v pôvodnom obale a obsahovať kompletné príslušenstvo.

Značky: