Microsoft pokračuje v integrovaní svojho virtuálneho asistenta do objektov v domácnosti.

Cortana je dôležitou súčasťou operačného systému Windows 10 – za predpokladu, že žijete v niektorej z krajín, kde je táto funkcia dostupná. Alebo, že máte nastavený iný región v systéme a rozprávate sa s počítačom po anglicky.

Microsoft sa snaží integrovať svojho virtuálneho asistenta aj do objektov inteligentnej domácnosti. Spoločnosť nedávno oznámila spoluprácu na vývoji prvého inteligentného reproduktora s Cortanou a teraz predstavila ďalšie partnerstvo. So spoločnosťou Johnson Controls vyvíja termostat s názvom GLAS, ktorý má vo výbave priesvitný dotykový displej. Ten informuje o aktuálnych teplotách a umožňuje ich meniť pre jednotlivé izby. GLAS taktiež umožňuje aj hlasové ovládanie, práve vďaka virtuálnej asistentke Cortana.

Microsoft nešpecifikoval, kedy bude GLAS dostupný na trhu, avšak termostat s Cortanou je ďalším dôkazom toho, že sa spoločnosť snaží pokryť svojim virtuálnym asistentom čo najviac rôznych produktov, kde dáva integrácia umelej inteligencie zmysel.

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

Harman Kardon Invoke je prvý reproduktor s virtuálnou asistentkou Cortana

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit