Virtuálny asistent od Googlu sa naučil nový jazyk.

Prvé náznaky toho, že virtuálny asistent od Googlu začne podporovať češtinu, sa objavili už pred mesiacom. České portály informovali o nových nastaveniach, ktoré im telefón ponúkol. Funkcionalita však nebola dostupná pre každého.

Najnovšie o česky hovoriacej službe Google Now informuje portál Mobilmania.cz. Podpora češtiny sa redaktorovi sprístupnila po aktualizovaní aplikácie a komunikáciu s virtuálnym asistentom zaznamenal aj na videu. Pozrite si ho, Google hovorenú češtinu zvláda výborne.

Funkciu sme v redakcii otestovali aj my a Google Now v češtine naozaj funguje. Služba síce nereaguje vždy aj s hovorenou odpoveďou, ale rozdiel medzi vyhľadávaním s nastavením slovenčiny a češtiny je viditeľný. Fungujú aj príkazy – „zavolej meno“ alebo „pošli správu meno„. Jazyk je samozrejme nastavený na češtinu, stačí iba pre Google Now upraviť Nastavenia – Google – Vyhľadávanie a Asistent (je to úplne dole v zozname) – Hlas – Jazyky.

Dostupnosť hovorenej slovenčiny v Google Now zatiaľ nepoznáme. Predpokladáme, že by sme sa mohli dočkať už počas budúceho roka. A možno nám Google nadelí vianočný darček. Výhodou je, že aplikácia samotná dokáže v češtine rozpoznať aj slovenské povely a otázku „Aké je počasie“ automaticky preformuluje na „Jaké je počasí„. To isté platí aj v prípade vytáčania kontaktov pomocou povelu „Zavolaj„.

Hovorené príkazy, ktoré český Google Now dokáže rozpoznať

Zdroj: Mobilmania.cz

Prečítajte si aj:

Google Now On Tap a „OK, Google“ začínajú podporovať češtinu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit