Lenovo oznámilo, že na americkom kontinente sa bude konať druhá výročná konferencia Tech World v San Franciscu a to 9. júna.

Toto stretnutie bude o diskusii lídrov v oblasti IT, hovoriť sa bude o virtuálnej realite, vzájomne prepojených zariadeniach a o cloude. Lenovo, samozrejme, predstaví aj svoje nové produkty. Jedným z najočakávanejších bude spotrebiteľský Android smartfón založený na Projecte Tango.

Project Tango prináša rozšírenú realitu do vášho smartfónu s využitím v rámci hier ale aj iných aplikácií. Takáto zariadenie predstavuje úplne nový zážitok zo smartfónom. Lenovo má napr. ukázať ako sa dá v rozšírenej realite pohybovať po múzeu a demoštrovať by sa mali aj 3D hry.

Project Tango sa už nejaký čas vyvíja. Prvý smartfón, ktorý podporoval Project Tango bol určený pre vývojárov, bol predstavený v januári 2016 za cenu 399 USD. O mesiac neskôr na výstave MWC v Barcelone spoločnosť Lenovo oznámila, že jej prvé zariadenie s podporou Project Tango sa uvedie na trh v lete. Plány Lenovu zatiaľ vychádzajú. Hovorí sa o cene 500 USD za finálne zariadenie, ktoré sa bude dať kúpiť na území USA.

Lenovo ukáže aj svoje produkty nové Moto X a Moto G, o ktorých sme už písali. Rovnako tu majú byť demonštrované koncepty z vývojových laboratórií, ktoré ešte svet nevidel. Kľúčová prednáška bude streamovaná na YouTube.com/lenovo 9. júna o 19:30 nášho času. Konferenciu budeme samozrejme sledovať a prinesieme z nej sumár.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.