V cene je základná doska s procesorom a potrebnými komponentami.

Minipočítače typu Raspberry Pi sú obľúbené najmä medzi technicky zdatnejšími používateľmi, ktorí s nimi experimentujú a používajú ich ako základ vlastných projektov. Segment tzv. DIY minipočítačov (Do It Yourself – urob si sám) sa najnovšie rozrástol o novinku menom Lichee Pi Zero.

Ide o minipočítač, resp. základnú dosku s potrebnými komponentami a systémom Linux. Zariadenie má iba o niečo väčšie rozmery ako SD karta a zaujme cenou. Môžete ho získať za 6 eur v prípade základnej verzie, resp. za 8 eur pre verziu so zabudovaným Wi-Fi modulom.

Lichee Pi Zero využíva procesor Allwinner V3S s taktom 1 GHz a zabudovanou 512 Mbit operačnou pamäťou. Doska obsahuje FPC-40P RGB LCD konektor, vďaka ktorému je možné priamo pripojiť LCD displej a môžete si tak vytvoriť svoj vlastný mini displej. Minipočítač bude čoskoro podporovať ďalšie doplnkové moduly, napr. pre internet vecí alebo pripojenie mikrofónu. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Indiegogo.

Zdroj: Indiegogo

Prečítajte si aj:

Na svete je nové Raspberry Pi Zero W

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit