Káble síce nezmiznú, ale nemusíte pripájať slúchadla priamo do telefónu.

Ako vyriešiť absenciu 3,5 mm audio jacku v telefóne? Jedným riešením je redukcia, avšak pohodlnejšie môže byť použitie príslušenstva menom Jack by Podo Labs. Toto zariadenie umožňuje používať akékoľvek káblové slúchadlá bezdrôtovo. Káble síce úplne nezmiznú, avšak budete ich pripájať priamo do Jacku, ktorý následne spárujete cez Bluetooth s telefónom alebo iným zariadením. Samozrejme, Jack môžete používať aj v kombinácii s telefónom, ktorý 3,5 mm audio jack obsahuje.

Výhodou tohto riešenia je, že Jack môžete jednoducho prichytiť o oblečenie alebo prakticky kdekoľvek. Vďaka tomu je možné umiestniť príslušenstvo tak, aby vám káble zbytočne nezavadzali. Jack poteší aj kompaktnými rozmermi a štýlovým dizajnom. Okrem slúchadiel ho môžete použiť na jednoduché pripojenie k autorádiu. Ak však chcete Jack iba ako doplnok do auta, rovnakú funkcionalitu ponúknu zariadenia z AliExpressu za pár eur.

Jack ponúka extra funkcie, ako je možnosť synchronizovať prehrávanú hudbu z iného Jacku, má 12 hodinovú výdrž batérie na jedno nabitie a podporu kodeku aptX pre reprodukciu zvuku v kvalite, ktorá je zrovnateľná s CD nosičmi. Aktuálna cena zariadenia aj s poštovným a balným je cca 35 eur. Jack si môžu záujemcovia objednať z portálu Indiegogo.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit