Smartfón využíva kvapalné chladenie.

Microsoft včera predstavil nové vlajkové lode. Tie ponúknu operačný systém Windows 10 (Mobile) a takisto aj funkciu Continuum, ktorá premení váš telefón na počítač. Pomocou dokovateľnej stanice ho totiž pripojíte k externému displeju, klávesnici a myši. Zariadenie a operačný systém prispôsobí zobrazenie používateľského rozhrania externému displeju a razom máte pocit, že pracujete s bežným PC. Prezentáciu tejto funkcie sme videli už dávnejšie, avšak včerajšie živé predstavenie ukázalo, že funguje výborne. Vyzerá to tak, že Microsoft je prvá firma, ktorej sa naozaj podarilo vytvoriť vreckový počítač, použiteľný aj po pripojení k veľkej obrazovke.

ms_oktober_21

Lumia 950 a 950 XL neprekvapia parametrami. Majú 5,2 a 5,7-palcový displej s rozlíšením 2560 × 1440 a procesory Qualcomm Snapdragon (808 a 810). Operačná pamäť má 3 GB, úložisko 32 GB. Nechýba USB port typu C s podporou rýchleho nabíjania. 50% batérie nabijete počas 30 minút. Špecifickou vlastnosťou je kvapalné chladenie smartfónu.

ms_oktober_16

Lumia 950 chce zaujať aj 20MP zadným fotoaparátom s trojitým bleskom. Na fotenie týmto telefónom a porovnanie výsledkov s inými vlajkovými loďami sa už tešíme.

ms_oktober_17

Telefón podporuje aj biometrické overenie, technológiu Windows Hello. Zatiaľ iba v beta verzii. Neoficiálne informácie spomínali aj bezdrôtové Qi nabíjanie, zmienku o ňom sme v rámci predstavenia nezachytili.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit