O telefóne iPhone 7 sa tohto povedalo už toľko, že by si výrobca mohol vyberať napr. len z našich článkov, o čo majú používatelia reálny záujem.

Najnovší koncept však vyzerá naozaj zaujímavo, je to niečo ako smartfón o pár rokov dopredu. V skutočnosti predstaveniu iPhone vždy predchádzajú takého koncepty a reálny produkt má tak tretinu z pôvodne odhadovaných funkcií. Predpokladáme, že aj teraz tomu bude podobne, aj keď Apple potrebuje úspešný smartfón ako soľ.

Podľa najnovšieho konceptu príde iPhone 7 s displejom s rozlíšením 4K, zahnutým na oboch hranách displeja. Bude obsahovať virtuálne tlačidlo Home na displeji a displej bude zároveň slúžiť ako snímač odtlačku prsta. Aj tlačidlá na nastavenie hlasitosti budú virtuálne. Displej bude so zafírovým sklíčkom, aby mal vysokú odolnosť voči prasknutiu.

Vo vnútri zariadenia by to mal byť v podstate výkonný notebook s výbavou snov – 6 GB RAM, 512 GB pamäti, nový procesor A10. Telefón by mal poháňať gigantický 5000 mAh akumulátor, zadná kamery by mala byť s 24 MPix rozlíšením a clonou f/1.7.

Takúto výbavu pritom očakávame v smartfónoch tak o 2 roky a keby ho Apple naozaj v tejto konfigurácii v septembri uviedol, bola by to senzácia.

V skutočnosti očakávame len malé zmeny voči tomu, čo predstavuje iPhone 6s a 6s Plus. Špekuluje sa o Smart Connectore, o vypustení 3,5 mm jack portu pre slúchadlá, dvojici reproduktorov, zmenenom dizajne antén a dvojici zadných kamier.  Teda všetko, čo sa už vo svete Androidu predstavilo.

Tip: Ako bude asi vyzerať iPhone 7?

20 dohadov, ktoré zatiaľ tušíme o iPhone 7

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.