Intel má vlastnú reality show.

Intel na konferencii IDF 2015 prezentoval schopnosti modulu Intel Curie, ktorý je vďaka minimálnym rozmerom ideálnym základom nositeľných zariadení. Pri tejto príležitosti oznámil novú reality show s názvom America’s Greatest Makers, ktorá mala premiéru v prvej polovici roka 2016.

Show skončila a jej víťazom sa stala inteligentná zubná kefka Grush. Jej tvorcovia si rozdelia 1 milión dolárov. Mimochodom, Grush uspel v minulosti aj na portáli Indiegogo. Vtedy však ešte nevyužíval technológie od Intelu.

Koncept inteligentných zubných kefiek nie je úplnou novinkou. Na trhu sa objavilo už niekoľko zariadení tohto typu a Oral-B vyrába Bluetooth kefky už niekoľko rokov. Grush však kombinuje kefku s mobilnou aplikáciou, aby naučil deti správne si umývať zuby. Využije pri tom schopnosti modulu Intel Curie, ktorý dokáže veľmi presne merať to, ako používateľ drží kefku a ako ju používa.

Grush má teda prehľad aj o tom, ktoré zuby si dieťa ešte neumylo. Tieto dáta posiela do mobilnej aplikácie a tá ich prezentuje deťom. Ak chcú deti vyhrať hru, musia si dôkladne umyť všetky zuby. Výrobca verí, že Grush ocenia aj dospelí ľudia, ktorých odnaučí od zlých zvykov umývania si zubov.

Dva roky stará prezentácia pôvodnej verzie projektu na portáli Indiegogo

Predpokladáme, že Grush uvidíme na výstave CES 2017 v januári budúceho roka. Je veľmi pravdepodobné, že projekt bude prezentovaný aj na Intel konferencii IDF 2016.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

IDF 2015: Intel hľadá novú „superstar“ a výpočtová technika sa rozširuje do všetkých oblastí života ľudí

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit