Herná novinka od Redmi bude predstavená budúci týždeň.

Dostatok výkonu zabezpečí čipset Dimensity 1200 od Mediateku. Napriek tomu, že smartfón bude súčasťou už existujúceho modelového radu Redmi K40, pôjde v podstate o zariadenie s novými fotoaparátmi, dizajnom a ďalšími hardvérovými funkciami. Údajne aj cena bude veľmi priaznivá.

Jednou z noviniek sú aj očakávané herné tlačidlá na bočnej strane, ktoré je možné v prípade potreby vysunúť z rámu. Na tento úkon poslúžia mechanické prepínače, ktoré tieto tlačidlá uvoľnia, aby ich mohol hráč používať. Vo videu nižšie je táto funkcia podrobne znázornená (link na YouTube).

Redmi tvrdí, že tieto tlačidlá dokážu dobre poslúžiť aj ako „antistresová hračka„. Očividne ich klikanie pôsobí upokojujúco, pokiaľ hráč nehrá žiadnu hru. Tlačidlá vydávajú výrazný zvuk zakaždým, keď sa stlačia. Zatvárajú sa pomocou magnetu. Údajne aj poskytujú oveľa lepšiu odozvu ako už existujúce riešenia.

Tlačidlá sú mimoriadne odolné, čoho dôkazom sú aj testy odolnosti, ktoré zaznamenali až 1,5 milióna kliknutí bez poškodenia. Vďaka detailným záberom vo videu tiež vidíme, že rám a tlačidlá sú kovové, zatiaľ čo zadná strana smartfónu je zo skla.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Redmi Note 10 Pro: 120 Hz AMOLED displej a lepšia cena ako má Xiaomi Mi 11 (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.