Samsung sprístupnil svoje riešenie, ktoré má umožniť efektívnejšiu prácu s viacerými zariadeniami.

Mnohí používatelia dnes pracujú s viac ako jedným zariadením. Využívajú telefón, tablet a notebook alebo počítač. Výrobcovia sa preto snažia všetky zariadenia prepojiť v rámci spoločného ekosystému. Aby ste nemuseli súbory manuálne ukladať a opätovne spúšťať na ďalšom zariadení, ale aby tento proces prebiehal automaticky. Alebo, aby ste mohli telefonický hovor prijať pomocou tabletu či počítača.

Toto prepojenie už dnes existuje v rodine Apple zariadení. Volá sa Continuity. Podobné riešenie vyvíja Samsung. Nazýva sa Flow a víziu, ako by funkcia mala zmeniť našu prácu s viacerými zariadeniami, si môžete pozrieť v priloženom videu. Samsung video zverejnil dávnejšie, v týchto dňoch však funkciu Flow sprístupňuje používateľom. Zatiaľ iba v testovacej verzii pre amerických používateľov.

Nie je prekvapením, že službu podporujú iba zariadenia značky Samsung. Flow je možné aktivovať prostredníctvom funkcie zdieľanie, ktorá je zabudovaná v systéme Android, prípadne v niektorých prípadoch (aplikáciách) aj pomocou dedikovaného Flow tlačidla. Prepojenie medzi zariadeniami by malo fungovať vo väčšine aplikácií, vývojári však môžu využiť Flow aj špecifickými spôsobmi.

Súčasťou služby je takisto možnosť uložiť si rozpracovanú prácu na neskôr. Vytvoríte si záložku a keď aplikáciu otvoríte o dva dni neskôr, budete pokračovať presne tam, kde ste skončili. Samsung chce zabudovať aj podporu zrkadlenia aplikácií a synchronizácie notifikácií.

Ako sme spomenuli, aplikácia je momentálne dostupná pre amerických používateľov. Podporuje smartfóny Galaxy S5, S6, S6 edge, Note 4 a Note Edge. Z tabletov je zatiaľ kompatibilný model Galaxy Tab S. Dostupnosť finálnej verzie, resp. testovacej verzie pre ostatné regióny je neznáma.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit