Máte túžbu stať sa TOP basketbalovým hráčom, no len divoko hádžete na kôš bez výsledku.

V takom prípade je tu SOLIDshot. Smart rukáv, ktorý sa skladá z viacerých senzorov a naučí vás správne pohyby rukou. Každý z nich obsahuje procesor ARM Cortex, gyroskop, akcelerometer a LED diódy. Všetky senzory sa pripájajú k centrálnej, riadiacej jednotke. Tá obsahuje 480 mAh batériu, 600 mW reproduktor, pamäť ma milión „výstrelov“ a prenáša dáta do aplikácie cez Bluetooth low energy.

SOLIDshot3_nowat

Tri senzory umiestnené pozdĺž rukáva zaznamenávajú pohyb ramena, lakťa a zápästia. Sú určené na detekciu „výstrelu“, pohybu a toho, či natáčate ruku v správne. Každý snímač sleduje konkrétnu časť pohybu ruky, od ramena k zápästiu. SOLIDshot využíva LED diódy a reproduktor k tomu, aby ste vedeli, či robíte pohyby a techniku správne. Ak by ste museli kvôli týmto údajom neustále kontrolovať smartfón, bolo by to neefektívne.

Solidshot33_nowat

Štyri nezávislé senzory analyzujú pohyb v reálnom čase, sto krát za sekundu.

S rukávom môžete driblovať, behať po ihrisku, no on nevie kedy „vystrelíte“. Preto automaticky sleduje pohyby a učí sa z analýz metriky záberu ruky, keď lopta opustí ruku. Okamžitá spätná väzba pomáha budovať svalovú pamäť. A audio-vizuálne podnety na rukáve vás navádzajú k tomu, aby ste vedeli na čom je potrebné zapracovať. Zozbierané dáta putujú do SOLIDshot app, ktorá pomáha rýchlejšie dosahovať zlepšenie a nastavené ciele.

Rukáv je vyrobený z kvalitného elastického materiálu, ktorý výborne odvádza pot. Pri ramene má pohodlnú, dostatočne silnú gumu, aby sa z ruky nešmýkal. Spodná časť sa prevlieka cez palec, obdobne, ako u niektorých športových tričiek s dlhým rukávom. Senzory na rukáve sú upevnené suchým zipsom, tak, aby sa dali odnímať a rukáv následne vyprať.

SOLIDshot smart rukáv sa predáva za 499 dolárov. Pred-objednávky sú beznádejne vyčerpané, avšak v roku 2017 by mal byť bežne dostupný.

Zdroj: www.theverge.com

 

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE