Video s novým smartfónom uniklo na web.

Spoločnosť Sony tento rok predstavila smartfón Sony Xperia Z3+, ktorý vyšiel v Japonsku pod názvom Z4. Nie je preto prekvapením, že ďalšia vlajková loď dostane označenie Xperia Z5. Objaviť by sa mala už o pár dní v Berlíne, na výstave IFA. Naznačuje to aj oficiálny Twitter účet spoločnosti.

https://twitter.com/sonyxperia/status/637957952859701248

Rovnako ako v prípade ostatných vlajkových lodí, aj o Xperii Z5 koluje internetom množstvo informácií. Najnovšie správy hovoria o tom, že zariadenie bude dostupné až v troch prevedeniach. Líšiť sa budú veľkosťou displeja a rozlíšením.

Štandardná verzia ponúka 5,2-palcovú Full HD obrazovku. Nebude chýbať ani obľúbená Compact verzia s uhlopriečkou 4,6 palcov a HD rozlíšením. Novinkou má byť 5,5-palcový Premium model s rozlíšením až 4K.

Všetky telefóny ponúknu 23MP fotoaparát s podporou nahrávania videa v 4K rozlíšení. Predný fotoaparát bude mať rozlíšenie 8MP. Xperiu Z5 bude vo všetkých prevedeniach poháňať procesor Snapdragon 810 s ôsmimi jadrami a frekvenciou 2,0 GHz. Ten bude dopĺňať 3 GB operačná pamäť a 32 GB úložisko. Novinkou bude snímač odtlačkov prstov, umiestnený na bočnej strane tela.

Telefón sa objavil aj vo videu, ktoré sa predčasne dostalo na internet. V ňom novinku predstavuje Olivier Terme, riaditeľ marketingu v spoločnosti Sony Mobile Communications. Video už bolo zablokované na viacerých YouTube kanáloch, takže jeho „životnosť“ je pravdepodobne krátkodobá. Minimálne do stredy, kedy bude telefón oficiálne predstavený.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit