Spotify reaguje na čoraz väčšiu konkurenciu na trhu hudobných streamovacích služieb.

Tidal chce používateľov prilákať exkluzívnym obsahom, vrátane hudobného videa. Google Play Hudba chce zaujať kompletne novým dizajnom. Odpoveďou služby Spotify na novinky konkurencie majú byť podcasty a videá.

Hudobná služba však v týchto kategóriach neponúkne obsah, ktorý by priamo súvisel s hudbou. Podcasty budú z produkcie médií Radiolab a Slate. Video sekcia sa bude týkať hudby ešte menej, primárne pôjde o zábavné a informačné videá spoločností Vice News, Comedy Central, Nerdist a ďalších.

Video obsah budú môcť sledovať používatelia s bezplatným aj prémiovým účtom. V niektorých prípadoch nebudú k dispozícii epizódy v plnej dĺžke, ale iba 10 minútové ukážky. Ďalšími partnermi sú ABC, ESPN, BBC, NBC, MTV, Fusion, Maker Studios a TED. Video pribudne do služby Spotify v priebehu budúceho mesiaca. Predpokladáme, že nová sekcia bude dostupná globálne, jej obsah sa však môže líšiť podľa krajiny.

Spotify chce taktiež zaujať pravidelných bežcov. Nová funkcia Spotify Running prispôsobí zoznam prehrávaných pesničiek tempu vášho behu.

Spotify vie, akým tempom bežíte. Podľa toho prispôsobí výber prehrávaných pesničiek

Spotify vie, akým tempom bežíte. Podľa toho prispôsobí výber prehrávaných pesničiek

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit