Užitočný modul nielen pre pamätníkov.

Lenovo Moto Z a Moto Z Play sú aktuálne jediné smartfóny na trhu, ktoré ponúkajú koncept modulov Moto Mods. Na rozdiel od LG, ktorému experiment v tomto smere nevyšiel, plánuje Lenovo podporovať svoje Moto Mods minimálne počas ďalších 2-3 rokov.

A aj vďaka tomu sa okrem oficiálnych doplnkov objavujú rôzne praktické nápady výrobcov tretích strán. Naposledy sme tu mali modul, ktorý premení smartfón na vysielačku. Aktuálne sa snaží uspieť modul, ktorý rozšíri telefón o hardvérovú klávesnicu.

Spoločnosť Liangchen Chen verí, že viacero používateľov by ocenilo fyzickú klávesnicu, ktorá kedysi bývala bežnou súčasťou mobilných telefónov. S odkazom na tieto mobily je klávesnica aj navrhnutá a ponúka klasické rozloženie kláves do piatich riadkov. Klávesnica je vysúvacia, takže ju môžete jednoducho skryť, keď ju nepoužívate. Výrobca do modulu zabudoval aj funkcionalitu stojana, takže telefón môžete používať až pod 45° uhlom pre pohodlnejšie písanie. A klávesnica by dokonca mohla obsahovať aj externú batériu pre dlhšiu výdrž smartfónu.

Modul hardvérovej klávesnice pre Moto Z a Moto Z Play (+ budúce Moto telefóny s podporou Moto Mods) chce uspieť na portáli Indiegogo. Kampaň potrvá ešte mesiac, pričom výrobca zatiaľ vyzbieral 30% požadovanej sumy. Je teda otázne, či sa príslušenstvo niekedy dostane reálne na trh. Jeho cena však štartuje na 60 dolároch + poštovné.

Zdroj: Indiegogo

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Revolúcia v používaní smartfónov s Moto Mods (doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit