Acer v Brne predstavil svoje novinky.

Spoločnosť Acer oznámila prírastky do segmentu notebookov, konvertibilných zariadení, All-in-One počítačov aj príslušenstva. Mnohé novinky boli oficiálne predstavené na IFA v Berlíne a Acer sa s nimi nedávno pripomenul v Brne. V Čechách nám ukázal portfólio, s ktorým vstúpi na vianočný trh.

Vľavo notebooky Acer Spin a Swift, vpravo Acer Switch

Produktov je pomerne veľa, takže pre jednoduchšiu orientáciu ich predstavíme podľa jednotlivých produktových radov:

Acer Spin

Acer Spin sú konvertibilné notebooky, ktoré majú o 360° otočný displej. Sú dostupné v troch kategóriach. Spin 1 je cenovo najdostupnejšie riešenie, ktoré kombinuje 14 mm hrúbku, hmotnosť 1,25 kg a procesor Intel Pentium alebo Celeron. Notebooky majú 11,6 alebo 13,3-palcový displej, v oboch prípadoch je rozlíšenie Full HD a ich cena začína od 329 eur. Ide o dobré riešenie pre nenáročnú kancelársku prácu na cestách. Spin 1 vzhľadom k cene zaujme aj celkovou kvalitou spracovania a dizajnom.

Acer Spin 1 v detailoch, na posledných dvoch fotografiách aj Acer Spin 5 so snímačom odtlačkov prstov

Spin 5 predstavuje strednú triedu s procesormi Intel Core i5 alebo i7 8. generácie. K dispozícii je vo veľkostiach 13 a 15 palcov a hmotnosťou 1,5 kg, resp. 2 kg. Notebook ponúka operačnú pamäť o veľkosti až 16 GB RAM DDR4 a až 13-hodinovú výdrž batérie. V prípade 15-palcovej verzie je k dispozícii aj voliteľná grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1050. Rozlíšenie displeja je Full HD a aj tieto notebooky vybavil výrobca technológiami pre lepšiu reprodukciu zvuku. Notebooky prídu na trh v auguste za ceny od 899 eur pre 13-palcový model a 999 eur pre 15-palcový model.

K dispozícii je aj najvyšší rad Spin 7 s procesorom Intel Core i7, hrúbkou iba 11 mm a hmotnosťou len 1,2 kg.

Acer Spin 5

Acer Swift

Acer Swift sú klasické notebooky s dôrazom na ľahké šasi a výbornú mobilitu. K dispozícii sú v 4 kategóriach. Swift 1 predstavuje cenovo dostupné riešenie s menej výkonnými procesormi Intel Pentium alebo Celeron. Swift 3 predstavuje strednú triedu a úplnou novinkou je model radu Swift 5, ktorý má o niečo lepšiu výbavu a najmä ultratenký dizajn.

Najnovší Swift 5 ponúka procesory Intel Core 8. generácie, Full HD displej a podsvietenú klávesnicu. Jeho hmotnosť je menšia ako 1 kg, čo je pravdepodobne aj hlavné lákadlo tohto notebooku. Nechýbajú audio technológie Acer TrueHarmony a Dolby Audio Premium pre lepšiu reprodukciu zvuku. Výdrž batérie je podľa výrobcu na úrovni 8 hodín. Na trh príde decembri s cenovkou 1099 eur. K dispozícii je aj prémiový Acer Swift 7.

Vpredu notebooky Acer Swift

Acer Switch

Konvertibilné tablety s odnímateľnou klávesnicou zastupuje rad Acer Switch. Podobne ako Swift, k dispozícii je v 4 kategóriách s podobným dôrazom na cenu a výkon. Najmenej náročným používateľom je určený Acer Switch 1 s procesorom Intel Atom. Pre potreby nenáročnej kancelárskej práce odporúčame Acer Switch 3 s procesormi Intel Pentium a Celeron. Acer Switch 5 je výborná a plnohodnotná náhrada za výkonný ultrabook, obsahuje procesory Intel Core i5 a i7 a poteší pasívnym chladením.

Vľavo Acer Switch 5, vpravo Acer Switch 7 Black Edition

Pre najviac náročných používateľov, ktorí vyžadujú od tabletu aj pokročilý grafický výkon, predstavil Acer vlajkovú loď. Acer Switch 7 Black Edition kombinuje procesor Intel Core i7 8. generácie a grafickú kartu NVIDIA GeForce MX150. Tá je určená pre náročnejšie aplikácie a občasné hranie. Konvertibilné zariadenie má bez pripojenej klávesnice hmotnosť iba 1,15 kg a v porovnaní s konkurenciou sa odlišuje bezventilátorovým chladením. Acer pred rokom predstavil prvý pasívne chladený konvertibilný tablet a teraz v tejto tradícií pokračuje s modelom Switch 7 Black Edition, ktorý možno definovať ako prvý pasívne chladený konvertibilný tablet s dedikovanou grafickou kartou.

Zariadenie sa taktiež chváli patentovaným stojanom Acer AutoStand pre jednoduché otváranie a nastavenie pozície displeja iba jednou rukou. Obrazovka má uhlopriečku 13,5 palcov a rozlíšenie 2256 × 1504. Priložený stylus dokáže rozoznať 4096 úrovní tlaku. Novinka sa dostane na trh v decembri za cenu 1999 eur.

Vo videu predstavujeme Acer Spin 5 a Acer Switch 7

Acer Aspire S24

Aspire S24 je doteraz najtenší All-in-One počítač, aký Acer vyrobil. Jeho monitor má hrúbku iba 5,97 mm a ponúka 23,8-palcový IPS panel s Full HD rozlíšením. Rámik okolo displeja má hrúbku iba 2,7 mm.

Základom počítača je procesor Intel Core 8. generácie s voliteľnou pamäťou Intel Optane. Aspire S24 ponúka Dual Band Wi-Fi aj 2.1-kanálový zvuk a technológie Dolby Audio Premium a Acer TrueHarmony. Oboje sú zamerané na lepšiu reprodukciu zvuku. Aspire S24 má vo výbave aj úložisko o veľkosti až 256 GB SSD a 2 TB HDD a taktiež integrovanú základňu s podporou bezdrôtového nabíjania so štandardom Qi. Počítač sa dostane na náš trh v novembri za cenu 999 eur.

Acer Predator 

Herný segment Acer Predator zastupujú viaceré zariadenia. Úplnou novinkou je stolný počítač Acer Predator Orion 9000. V maximálnej výbave obsahuje procesor Intel Core i9 s 18 jadrami, 128 GB RAM, 44 TB SSD a 4 dedikované grafické karty. Na trh príde počas Vianoc a jeho cena bude v základnej konfigurácii začínať na úrovni 2000 až 3000 eur. Počítač má špeciálne vyriešené chladenie a elekromagnetické odrušenie. Aby sa dal pohodlne prenášať, je tu aj špeciálne koliesko na manipuláciu. Disky sa dajú meniť bez použitia nástroja.

Špecialitou herného segmentu od Aceru je ultratenký herný notebook Acer Triton 700. Otestovali sme ho a jeho recenziu nájdete v októbrovom vydaní magazínu TOUCHIT.

Acer Windows Mixed Reality Headset

Acer ponúka aj svoje okuliare pre zmiešanú realitu od Microsoftu. Vyskúšali sme ich, všetko podstatné nájdete v samostatnom článku.

Prečítajte si aj:

Acer Windows Mixed Reality Headset: Vyskúšali sme VR okuliare od spoločnosti Acer. Poznáme dostupnosť a predpokladanú cenu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit