Na tlačovej konferencii spoločnosti O2 Slovakia k službe Datahit sme sa zaujímali o to, ako vlastne táto služba funguje a pre koho je určená. Na naše otázky odpovedali Igor Tóth a Boris Lipták z O2. Je to o automatickom obnovovaní dátové balíka pričom nevyčerpané dáta z predchádzajúceho mesiaca prechádzajú do ďalšieho mesiaca.

Podobnosti nájdete v našom redakčnom videu.

Tlačová správa

O2 prináša od 5. apríla novú službu dátových balíčkov pod názvom Datahit. Tá umožňuje zákazníkovi využiť nespotrebované dáta v ďalšom mesiaci, ale aj automaticky obnoviť dáta pri prečerpaní objemu balíčka. Pri prenose dát do ďalšieho mesiaca je ich spôsob čerpania nastavený férovo – najprv sa spotrebujú prenesené dáta z minulého mesiaca a následne až dáta z aktivovaného balíčka.

 O2 Datahit

O2IgorToht-1

Igor Tóth, marketing O2

O2 Datahit je novou súčasťou dátových balíčkov, ktorá umožňuje zákazníkovi využiť nespotrebované dáta v ďalšom mesiaci. V praxi to znamená, že ak zákazník má napríklad aktivovaný balíček Internet M s objemom 500 MB dát a v danom mesiaci minie len 400 MB, tak v nasledujúcom mesiaci má k dispozícii 100 Mb dát k celému balíčku navyše.

Okrem toho, služba Datahit automaticky obnovuje internetový balíček po jeho prečerpaní, obnova balíčka je spoplatnená podľa aktuálneho cenníka. Ak však zákazník nevyčerpá celý obnovený objem, nemusí sa báť, že o dáta príde. Nespotrebované dáta sa mu totiž prenášajú do ďalšieho mesiaca. Každá nová aktivácia služby Datahit alebo dátového objemu má automaticky nastavený limit pre automatické obnovy. So štandardne zapnutou službou Datahit s limitom bude mať zákazník maximálne tri automatické obnovy balíčka.

Datahit šetrí peniaze

S aktívnym Datahitom zákazníci nemusia striehnuť, kedy svoje dáta prečerpajú, a pritom dokážu reálne ušetriť. Nespotrebované dáta z obnoveného balíčka totiž prenášajú do nasledujúceho mesiaca, kde ich môžu dočerpať. Napríklad ak zákazník v apríli vyčerpá celý aktivovaný dátový balíček a po jeho obnove vyčerpá už len polovicu, druhú polovicu môže vyčerpať v máji spolu s celým balíčkom. Zákazník si tak v priebehu dvoch mesiacov nemusí svoj balíček obnovovať dvakrát, ale len raz a pritom ušetrí 3 eurá za obnovu.

Aktivácia služby Datahit

Služba Datahit je už automaticky prítomná v nových aktiváciách dátových balíčkov programov O2 Paušál, O2 Fér a O2 Internet s bonusom Mini. Aktivácia a deaktivácia služby je možná všetkými kanálmi, teda priamo na predajni, prostredníctvom infolinky, SMS správy, portálu Moje O2, či prostredníctvom aplikácie Moje O2.

TIP: Tlačová konferencia O2 predstavuje Datahit

O2 predstavuje službu Datahit. Prenos mobilných dát do ďalšieho mesiaca a obnova dátových balíčkov (doplnené o VIDEO)

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.