Máme pre vás zlú a dobrú správu. Určite chcete najprv počuť tú zlú, tak poďme na to.

Nové zariadenia Microsoft Surface Pro 4 a Surface Book zatiaľ nie sú naplánované na slovenský trh. Podľa prieskumov u predajcov nie je zatiaľ o tieto zariadenia tak veľký záujem, aby sa dal objednať dostatočný počet kusov. Na druhej strane už v budúci týždeň začína ich predaj v Poľku a to aj znamená, že v rámci šedého dovozu sa niekoľko kusov objaví aj u nás. Ako sme si overili, u predajcu Alza.sk je možné tento tovar objednať.  Naša redakcia bude mať možnosť testovať zariadenie Surface Pro 4 ako prví na Slovensku, aby ste sa mohli rozhodnúť, či do tohto zariadenia investovať.

A teraz tá skutočne dobrá správa. Telefóny Microsoft Lumia 950 a 950 XL prídu na slovenský trh. Oznámil to Peter Kmoško z Microsoft Slovakia počas tlačovej konferencie.

Lumia950XLA ľudia sú na ne veľmi zvedaví, hlavne na to ako pracuje systém Continuum. Ten umožní využívať smartfón rovnako ako počítač, dajú sa na ňom spúšťať rovnaké aplikácie a pokračovať v rozrobenej práci. Je to spôsob ako využiť smartfón, ktorý má kapacitu RAM 3 GB, 8 jadrový procesor a aj dosť výkonný grafický čip.

Lumia950XL-14Na prepojenie s displejom, myšou a klávesnicou sa dá využiť dokovacia stanica. Microsoft tiež ponúka bezdrôtovú klávesnicu a myš. Všetko uvidíte v našom redakčnom videu.

Telefóny Lumia 950 a 950 XL budú dostupné na Slovensku od 1. decembra a to v nasledovaných kanáloch

–           950 u O2, OSK a Telekom

–           950XL u O2, Telekom

Lumia950XL-3

Ceny sú nasledovné:

–           Lumia 950 – 599 euro s DPH

–           Lumia 950XL – 699 euro s DPH

–           display dock – 99 euro s DPH

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.