Na akcii Panasonic Convention na Malorke sme si samozrejme pozreli aj novinky z oblasti televízorov, čo je oblasť, ktorou je Panasonic na Slovensku najznámejší. 

Z celého predstavenia sme nakrútili aj video, na jeho realizáciu sme využili fotoaparát Panasonic GH5S

Zatiaľ čo OLED modely Panasonic ukázal už na výstave CES, na Malorke hlavné slovo mali televízory LED. Vyznačujú vylepšeným výkonom a na to, že ide o japonské televízory aj elegantným dizajnom. Sú tenké a ich dizajnu dominujú sklenené prvky. Vlajkovú loď nového radu tvoria modely FX780 a FX740 . V skutočnosti sa dosť podobajú novým OLED televízorom od Panasonicu. Okrem toho do ponuky patria aj lacnejšie televízory FX600 a FX700.

Vlajkovou loďou pri LED TV je model FX780 s uhlopriečkou 75 palcov (190 cm). Tento televízor je vybavený obrazovým procesorom Hollywood Cinema Experience, teda úplne rovnakým, aký nájdete aj v tohtoročných OLED modeloch od Panasonicu. Ďalej je tu panel 4K HDR Pre Cinema a technológia Wide Colour Spectrum. Do výbavy patrí aj systém Local Dimming Pro a dvojnásobne rýchla obnovovacia frekvencia oproti modelu FX740. Vylepšilo aj vyváženie bielej a zvýšila sa aj presnosť farebného zobrazenia. Obraz tak pomerne presne zodpovedá predstave filmových tvorcov.

Pri týchto televízorov je použitý nový panel s rozlíšením 4K. Technológiu posilneného dynamického rozsahu (HDR) teraz nájdeme vo všetkých televízoroch Panasonic z modelového radu 2018 s LED podsvietením. Výsledkom je kvalitný obraz s množstvom detailov a presným farebným podaním. Okrem toho tieto TV podporujú technológie HDR10, HLG a tiež úplnú novinku HDR10+ s dynamickými metadátami. Kvalita obrazu v 4K s technológiou HDR sa ďalej vylepšila vďaka výbornej práci nového obrazového procesora a vylepšené lokálne stmavovanie LED diód.

O test týchto televízorov sme samozrejme požiadali a to priamo európskeho riaditeľa Panasonicu, Laurena Abadie. Uvidíme, ako to dopadme

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.