Je to tak, elektrický bicykel Peugeot eU01S sme od firmy Begam z Trnavy dostali s ŠPZkou, malým technickým preukazom a kópiou veľkého technického preukazu. Okrem toho aj s nabíjačkou a niekoľkými dobrými radami ako jazdiť. Inak Ministerstvo vnútra SR muselo pre tento dopravný prostriedok zaviesť špeciálnu kategóriu. 

Prečo je to tak? Lebo tento elektrobicykel nemá inak povinný obmedzovač podpory pohonu pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. Toto obmedzenie majú povinne všetky bicykle s elektrickým pohonom, aby sa ešte mohli považovať za bicykle. Výrobca udáva u modelu eU01s maximálnu rýchlosť 45 km/h, ale my sme jazdili aj o niečo rýchlejšie.

Peugeot eUO1s má plynulú prehadzovačkou, ktorú ovládate otáčaním pravej rukoväte. Od zapnutia pohonu svietia predné aj zadné svetlo trvalo, bicykel má aj podsvietenie ŠPZky a tiež brzdové svetlo.

Tento bicykel podrobne popisujeme v septembrovom vydaní magazínu TOUCHIT. Viac informácií o ňom nájdete aj na špecializovanej stránke výrobcu a už len pripomeňme, že jeho cena je v testovanej konfigurácii 4399 Eur. Bicykel sa dá ďalej rozšíriť o špeciálny palubný počítač od firmy BOSH s navigáciou a tréningovými programami. Ešte poznámka, súčasťou tohto bicykla je aj spätné zrkadlo. To však v čase testovania tohto bicykla nebolo k dispozícii.

Viac o elektrobickyli Peugeot eU01s

Bicykel s pomocným elektromotorom PEUGEOT eU01s: prejdite na vyššiu rýchlosť

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.