Najvyšší model od firmy Hyundai sa dostal do našej redakcie a poctivo sme ho vyskúšali. Prešli sme na ňom okolo 1600 km za jeden týždeň. Čo sme zistili?

Grand Santa Fe je auto, do ktorého umiestnite naraz až 7 cestujúcich, čo je pri väčších rodinách super. Pritom má silný motor 2.2 CRDi VGT – je to dízlový pohon s objemom 2200 cm3 a výkonom 147 kW a 6-stupňovou automatickou prevodovkou. Priemerná spotreba bola pri našom teste 8,2 litra/100 km. V štandarde je Grand Santa Fe vybavené adaptívnymi Bi-xenónovými svetlometmi DBL.

Zo stránky IT výbavy je na tom Grand Santa Fe veľmi dobre. Máte 4 kamery okolo celého auta, k dispozícii je pre vás pohľad z vtáčej perspektívy a detailné pohľady z každej strany vozidla. K dispozícii je vyhrievanie aj vetranie predných sedadiel, ohrev je pri zadných sedadlách (nie však pri 6-tom a 7-mom, celkom v zadnej pozícii).

Auto jazdí veľmi dynamicky a ak vás nebude sedem, tak máte aj obrovský batožinový priestor. Páčil sa nám aj adaptívny tempomat a systém stráženia prekročenia jazdných pruhov.

V spätných zrkadlách máte aj systém stráženia mŕtveho uhla. Auto signalizuje aj priečne prichádzajúce auto – to je super napr. pri vychádzaní z parkovacieho miesta, keď jednoducho nevidíte prichádzajúce vozidlo.

V celkovom hodnotení prináša Hyundai Grand Santa Fe väčší priestor pre pasažierov, dynamický pocit z jazdy a masívny dizajn. Základná cena začína na hodnote 47 990 Eur. Pri farba auta, ktoré sme testovali je výsledná cena  48 590 Eur.

Doplnené fotografie pozície sedadiel 6 a 7

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu