Snapdragon 835, AMOLED displej a 849 eur.

ASUS predstavil v Ríme telefóny rodiny ZenFone 4 pre európsky trh. Postupne si ich predstavíme vo forme redakčných videí.

ZenFone 4 Pro s 5,5-palcovým AMOLED displejom ponúka procesor Snapdragon 835, ktorý nájdete aj v konkurenčných vlajkových lodiach a podporuje prenosové rýchlosti mobilného internetu až do 1 Gbps. Operačná pamäť má kapacitu 6 GB RAM a úložisko 64 GB. Kapacita batérie je 3600 mAh, nechýba rýchle nabíjanie.

Telefón chce zaujať najmä duálnym fotoaparátom, ktorého základom je 12 Mpx senzor Sony IMX362, svetelnosťou f/1.7 a optickou stabilizáciou. Dopĺňa ho teleobjektív s rozlíšením 16 Mpx, takže novinka ponúka 2-násobný optický a 10-násobný celkový zoom a vďaka technológii ASUS SuperPixel Engine sľubuje až 8-násobne viac zachyteného svetla. Nechýba snímač odtlačkov prstov a NFC. Operačný systém je Android 7.0 s nadstavbou ZenUI 4.0. Výrobca prisľúbil aktualizáciu na Android 8.0 Oreo.

Kompletné technické špecifikácie nájdete na webe ASUSu. Telefón príde na trh v novembri s cenovkou 849 eur.

Galéria:

Prečítajte si aj:

ASUS ZenFone 4 oficiálne: Celkovo až 6 nových smartfónov s duálnymi fotoaparátmi vpredu alebo vzadu. Poznáme ceny a dostupnosť (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit